ATP HAMBURG

Monacu treći naslov sezone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2012. 19:20

Argentinac Juan Monaco pobjednik je teniskog ATP turnira iz serije 500 koji se ovoga tjedna igrao u Hamburgu (zemlja). Monaco (28) je nakon točno dva sata igre sa 7-5, 6-4 bio bolji od domaće uzdanice, Tommyja Haasa (34), koji je previše toga propustio da bi na kraju postao prvi Nijemac nakon 1993. godine i Michaela Sticha kao pobjednik Hamburga.

Imao je Haas 4-1 u prvome setu i 3-0 prednost u drugome. Međutim, ni u jednom mu ta prednost nije bila dovoljna da uzme barem jedan set. Monaco je u ključnim trenucima setova bio nepogrešiv, dok je Nijemac, pogotovo nakon dužih izmjena, u pravilu izbacivao lopte izvan terena ili bivao "izigran".

Bio je to treći naslov Monaca ove sezone čime je izjednačio svoju najbolju godinu na Touru – 2007. Naime, i tada je uzeo tri turnira. Osim Hamburga, Argentinac je ove sezone osvojio Houston i Vina del Mar (oba zemlja). Sveukupno je ovo Argentincu šesti osvojeni turnir.

Haas je, s druge pak strane, propustio priliku uzeti i drugi turnir ove sezone, odnosno 14. u karijeri. Podsjetimo, 34-godišnjak je uvertiri za Wimbledon osvojio travnati turnir u Halleu, pobjedivši u finalu aktualnog svjetskog broja 1 i najuspješnijeg tenisača svih vremena – Rogera Federera.

ATP Hamburg, finale:

Monaco (3) - Haas 7-5, 6-4

Linker
20. rujan 2024 23:41