Marta Kostjuk se teško nosi sa situacijom u Ukrajini

 Rob Prange/Zuma Press/Profimedia
PROLAZI KROZ TEŠKE TRENUTKE

Mlada ukrajinska tenisačica poslala potresnu poruku: ‘Imala sam vrlo mračne misli, pitam se zašto živim‘

Marta Kostjuk je potresena zbog ruske agresije na njenu domovinu, a potražila je i stručnu pomoć
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2022. 22:39

Rusija je 24. veljače 2022. godine napala Ukrajinu, a njihova agresija ostavlja dubok trag na cijeli svijet. Pošteđen nije ni sport, a brojni ukrajinski sportaši su napustili domovinu i bespomoćno promatraju uništavanje svoje zemlje.

Mlada Ukrajinka Marta Kostjuk, 60. igračica svijeta, u nekoliko navrata se oglasila o situaciji u svojoj zemlji, a sada je 19-godišnjakinja priznala da ju obuzimaju crne misli i da se pita što bi trebala sa svojim životom.

"U zadnjih nekoliko sati je preminuo otac mojeg prijatelja tenisača. Kuća mu je potpuno uništena. Ne mogu ni opisati kako se osjećam. Prošlo je dva mjeseca u kojima sam imala uspona i padova. Prva dva tjedna je bilo užasno i pokušavam se naviknuti. Prije dva tjedna sam se obratila i psihologu koji mi je puno pomogao", rekla je Kostjuk pa pojasnila zašto se odlučila potražiti pomoć.

"Došla sam do točke kad sam imala vrlo mračne misli. Ne želim to ni reći, ali možete zamisliti. Užasno je vidjeti pakao u mojoj zemlji koji nikad ne prestaje i ne znaš što je iduće. Osjećam se bespomoćno. Osjećam se kao da ne mogu učiniti ništa. Ponekad se pitam za što živim i što bih trebala raditi sa svojim životom."

Ukrajinka je dodala i kako je obrisala sve brojeve ruskih i bjeloruskih tenisača i tenisačica koje je imala u imeniku jer nitko od njih nije poslao poruku niti joj pružio podršku u teškim trenucima.

Linker
20. travanj 2024 16:52