AFP
WTA RIM

Mirjana Lučić pobijedila Giselu Dulko i izborila nastupna glavnom turniru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2012. 00:01

Nakon velike borbe koja je trajala čak dva sata i 40 minuta, hrvatska tenisačica Mirjana Lučić je pobijedila Argentinku Giselu Dulko sa 6-3, 6-7(7), 6-4.

U pitanju je bio meč drugog kvalifikacijskog kola jakog zemljanog WTA turnira u Rimu, a Lučić, inače 112. igračica na svijetu, se time probila do glavnog turnira.

Bio je ovo prvi međusobni meč ove dvije tenisačice u karijeri, a spomenimo da je Dulko nakon uspješnih godina provedenih među pedeset najboljih na svijetu, trenutačno 127. na svijetu, ali je u prvom kolu kvalifikacija Rima pobijedila kvalitetnu Španjolku Suarez Navarro.

Možda je mogla Lučić dobiti i meč u dva seta, no ovakav scenarij je sigurno slađi. Mogla je Dulko i dodatno zakomplicirati meč na samom kraju, jer je kod 5-4 za Lučić spasila dvije vezane meč-lopte, ali ne i treću koja je označila kraj meča.

Obje su tenisačice imale po 14 break-prilika, ali ih je Lučić iskoristila za šest break-gemova, a Dulko za četiri. Imala je Lučić devet aseva tijekom meča, ali i čak deset dvostrukih servis pogrešaka.

WTA Rim, 2. kolo kvalifikacija:

Lučić - Dulko 6-3, 6-7(7), 6-4

Linker
17. rujan 2024 19:32