Matej Dodig

 Hts
ZABGREB OPEN

Matej Dodig i Nino ​Serdarušić osigurali drugo kolo Zagreba, a sada slijedi međusobni okršaj

Utorak nije bio dobar dan za nositelje. Od njih četvorice, samo je Batalla izborio plasman u drugo kolo
Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2024. 21:35

Hrvatski tenisači, 18-godišnji Matej Dodig i 27-godišnji Nino Serdarušić, u utorak su prošli prvo kolo na ATP Challengeru Zagreb Open i u međusobnom će dvoboju odlučiti koji će od njih dvojice igrati u četvrtfinalu.

Serdarušić (ATP - 358.) je u svojoj najboljoj predstavi u ova tri dana potpuno razoružao šestog nositelja, Argentinca Genara Alberta Olivierija (ATP - 188.) te ga za 71 minutu pobijedio sa 6-1, 6-2.

Ime suparnika u drugom kolu čekao je do posljednjeg meča na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati, u kojem je Osječanin Matej Dodig (ATP - 359.) za jedan sat i 49 minuta svladao Carlosa Tabernera (ATP - 309.) sa 6-3, 0-6, 6-1.

Odlično je mladi Osječanin ušao u meč, bez respekta prema iskusnijem suparniku. Na putu ka osvajanju prvog seta nije ga omelo ni to što je u osmom gemu propustio čak šest set-lopti kad je Španjolac bio na servisu. U sljedećem gemu je uvjerljivo zaključio prvi set.

U drugom mu se dogodio mali pad u koncentraciji, što je rezultiralo brzo izgubljenim setom u kojem je osvojio svega šest poena.

"Ne znam što se dogodilo. U prvom gemu je pogodio par crta, naživcirao sam se, nisam vjerovao što se događa. U 10-15 minuta sam izgubio set, otišao u svlačionicu, fokusirao se, resetirao i odigrao jako dobar tenis u trećem setu", opisao je Dodig svoje uspone i padove tijekom dvoboja.

Nakon stanke između drugog i trećeg seta na teren se ponovno vratio Matej kakvog smo gledali u prvom setu, strpljiv, precizan, snažan i odvažan. Razoružao je Tabernera i osigurao da Zagreb Open ima barem jednog domaćeg predstavnika u četvrtfinalu, za koje će se boriti protiv znatno iskusnijeg Nine Serdarušića koji pokazuje da je u sve boljoj formi.

"Stvarno se radujem. Mislim da će biti puno publike. Obožavam igrati takve mečeve. Mislim da ćemo obojica uživati u dobrom tenisu", poručio je Dodig.

Utorak nije bio dobar dan za nositelje. Od četvorice koji su bili u akciji, samo je treći nositelj Oriol Roca Batalla izborio plasman u drugo kolo, dok su ispali drugi nositelj Amerikanac Nicolas Moreno de Alboran, petopostavljeni Francuz Quentin Halys i šesti nositelj Argentinac Olivieri.

Organizatori su zbog kartkotrajnog pljuska, koji je oko podneva natopio terene na Šalati, bili prisiljen odgoditi pet mečeva koji su bili na rasporedu u utorak, a među onima koji nisu izašli na teren su bili hrvatski predstavnici Luka Mikrut i Roko Horvat te prvi nositelj turnira, najbolje rangirani bosansko-hercegovački tenisač Damir Džumhur.

Svi će oni svoje mečeve prvog kola odigrati u srijedu, kad će započeti i turnir parova na kojem još nije odigran nijedan dvoboj.

CH Zagreb Open - 1. kolo

Oriol Roca Batalla (Špa/3) - Gastao Elias (Por) 7-6 (6), 6-4

Filip Mišolić (Aut) - Aleksej Zaharov 7-6 (5), 5-7, 6-3

Enrico Dalla Valle (Ita) - Rio Noguchi (Jap) 6-3, 6-3

Francesco Maestrelli (Ita) - Quentin Halys (Fra/5) 2-6, 6-4, 6-4

NINO SERDARUŠIĆ (HRV) - Genaro Alberto Olivieri (Arg/6) 6-1, 6-2

MATEJ DODIG (HRV) - Carlos Taberner (Špa) 6-3, 0-6, 6-1

Enzo Couacaud (Fra) - Guy den Ouden (3-6, 7-5, 7-6 (5)

Rodrigo Pacheco Mendez (Mek) - Nicolas Moreno de Alboran (SAD/2) 6-4, 6-3

Linker
04. lipanj 2024 21:36