ANTHONY WALLACE Afp
BURNA TEMA

‘Ma nemoguće! Ne želim reći da Đoković laže, ali...‘ Srbi šokirani izjavom bivšeg najboljeg tenisača svijeta

Iako je mjesec dana prošlo od njegova naslova u Australiji, ne stišavaju se reakcije na turnir
Piše: Andro PolićObjavljeno: 23. veljača 2023. 16:03

Bivši svjetski broj jedan, a danas trener Carlosa Alcaraza, Juan Carlos Ferrero, komentirao je najnoviji pohod Novaka Đokovića na titulu u Australiji, a njegove su riječi šokirale sportsku javnost u Srbiji. Naime, srpski tenisač tijekom turnira u Melbourneu imao je problema s ozljedom mišića, navodno i rupturu veliku tri centimetra, a nerijetko se prije i nakon njegovih mečeva govorilo isključivo o njegovim fizičkim mogućnostima, odnosno hoće li ga ta ozljeda usporiti. Španjolski trener priklonio se onoj struji koja smatra kako je Đoković ozljedu - lažirao.

- Ne želim reći da je lažov, ali reći ću da mi je teško shvatiti kako je igrao s rupturom. Rekao je da mu je pukao mišić. Mislim, teško da bi se kretao kako se kretao, ako je tako. Očigledno je u stanju izdržati brutalnu bol, što bi bilo sjajno za njega i zaslužio je pobjedu - rekao je Ferrero i nastavio.

image

Juan Carlos Ferrero

SARAH STIER Afp

- Osobno, nakon što sam cijelu karijeru imao problema s ozljedama, vidim to kao vrlo tešku situaciju, ako ne i nemoguću. Očigledno, kada on kaže, da će to objasniti i kada direktor turnira kaže da je ozljeda bila prisutna, onda morate vjerovati onome što kažu - zaključio je Ferrero.

Đokoviću je to bila deseta jubilarna titula na Australian Openu, a ujedno bio mu je to i 22. Grand Slam čime se izjednačio na vrhu Rafaelom Nadalom.

Linker
24. travanj 2024 22:22