Boris Becker

 JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
TENISKI ŠAMPION

Legendardni Boris Becker o zatvoru: ‘Moraš se okružiti žestokim dečkima jer ti je potrebna zaštita‘

Najmlađi osvajač Wimbledona ikada proveo je u zatvoru osam mjeseci radi financijskih zločina
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 09. travanj 2023. 10:31

Boris Becker u intervjuu za BBC osvrnuo se na vrijeme provedeno u zatvoru, otkrivajući iskustva tijekom svoje osmomjesečne kazne. Becker je rekao da se u zatvoru svaki dan borio za preživljavanje i da je biti okružen opasnim kriminalcima bilo iznimno teško za nositi se.

Njemački teniski velikan osuđen je na zatvorsku kaznu krajem travnja 2022. zbog financijskih zločina tijekom bankrota. Oslobođen je u prosincu nakon što je proveo osam mjeseci iza rešetaka i odmah nakon je deportiran u Njemačku.

Godinu dana nakon sudskog procesa i konačne presude, Becker se nedavno osvrnuo na svoje iskustvo, rekavši da oni koji smatraju da zatvorska kazna nije jako teška, ne govore istinu.

"Tko god kaže da zatvorski život nije težak i da nije težak, mislim da laže", rekao je Boris Becker. "Bio sam okružen ubojicama, dilerima droge, silovateljima, krijumčarima ljudi, opasnim kriminalcima. Svaki dan se borite za opstanak. Brzo se moraš okružiti žestokim dečkima, jer ti je potrebna zaštita."

image
FREDERIC KERN/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA Frederic Kern/imago Stock&people/profimedia

To što je bio legendarni tenisač nije bilo važno i Beckeru nije davalo nikakvu prednost tijekom njegovih dana u zatvoru. Šesterostruki Grand Slam pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji rekao je da se morao osloniti na svoj karakter i osobnost..

"Ako mislite da ste bolji od svih ostalih, onda ste izgubili", rekao je. "Iznutra nije važno što sam bio tenisač, jedina valuta koju imamo unutra je naš karakter i naša osobnost. To je to, nemaš ništa drugo. U početku nemate prijatelje, doslovno ste sami, a to je teži dio, morate stvarno ‘kopati po sebi‘ o svojim kvalitetama i prednostima, ali i slabostima," dodao je.

Becker je prvo bio smješten u zatvor Wandsworth u jugozapadnom Londonu prije nego što je ostatak kazne proveo u zatvoru Huntercombe u Oxfordshireu.

Linker
29. travanj 2024 01:30