KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 02: Ivo Karlovic of Croatia competes against Nick Krygios of Australia during the 2015 ATP Malaysian Open at Bukit Jalil National Stadium on October 2, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by How Foo Yeen/Getty Images)
 How Foo Yeen / Getty Images / 2015 Getty Images
ATP BEČ

Karlović u 2. kolu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Beču, on je u susretu 1. kola svladao Talijana Andreasa Seppija sa 7-6 (5), 6-3 nakon sat i 23 minute igre.
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2015. 22:38

Karlović je do druge pobjede protiv Seppija u njihovom trećem međusobnom dvoboju stigao bez izgubljenog servisa, dok je on jednom uspio ostvariti "break" iako je imao pet prilika.

U prvom setu je 36-godišnji Zagrepčanin propustio čak četiri "break-lopte" i to u tri različita gema, po jednu u prvom i sedmom, te dvije u petom. No, Talijan iz Bolzana je svaki puta u tim trenucima ubacio prvi servis, pa Karlović nije niti imao velikih izgleda realizirati priliku za obrat.

Svih prvih 11 poena u "tie-breaku" osvojio je server, a Karlović je tri od svojih šest osvojio pogodivši as da bi na prvu set-loptu bekhend sliceom izašao na mrežu, a potom odličnim volejom zaključio prvu dionicu igre u svoju korist.

Jedinu "break-loptu" u čitavom dvoboju Seppi je izborio u trećoj igri drugog seta, a iako se igralo na Karlovićev drugi servis, Talijan je poslao passing u mrežu. Taj promašaj je Seppi platio u šstoj igri kada je izgubio servis nakon niza svojih pogrešaka.

Karlović je dvoboj završio sa 17 asova i visokim postotkom ubačenog prvog servisa od 75 posto, pa ne čudi kako je ukupno izgubio tek 13 poena na svom početnom udarcu.

Suparnik u 2. kolu Karloviću će biti bolji iz ogleda između Nijemca Jan-Lennarda Struffa i Ukrajinca Sergija Stahovskija.

Linker
23. rujan 2024 19:23