AP
ATP TOKIO

Karlović kao 'lucky loser'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2012. 14:56

Francuski tenisač Gaël Monfils otkazao je svoj nastup u 1. kolu ATP turnira u japanskom gradu Tokiju vjerojatno zbog novih problema s ozljedom, a na njegovo je mjesto uskočio hrvatski "div" – Ivo Karlović...

Iako se jutros (ponedjeljak) činilo da je hrvatski tenis, nakon poraza Marina Čilića u 1. kolu ATP turnira u Pekingu od Rumunja Mariuša Copila, ostao bez predstavnika ovoga tjedna, Karlović je, kao "lucky loser", upao u glavni turnir tokijskog turnira zahvaljujući francuskom tenisaču.

Podsjetimo, Karlović je poražen u posljednjem kolu kvalifikacija od švicarskog tenisača Marca Chiudinellija s 2-1 u setovima, ali će ipak dobiti priliku zaigrati u glavnom turniru.

Na njegovu žalost, protivnik će mu biti pobjednik posljednjeg Grand Slam turnira sezone – Škot Andy Murray. Meč je na rasporedu u srijedu kao treći iza 11 sati po lokalnom vremenu.

Bit će to peti meč ove dvojice tenisača, a posljednji su odigrali ove godine u Wimbledonu kada je Murray slavio sa 7-5, 6-7, 6-2, 7-6. Recimo i da se turnir igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od milijun i 280 tisuća dolara.

Linker
16. rujan 2024 23:24