COLIN MURTY Afp
POZIVA NA PROMJENE

Jedan od najkontroverznijih sportaša svijeta eksplodirao zbog Đokovića: ‘Nešto se mora učiniti, ovo je problem‘

Mnogi pratitelji protumačili su Kyrgiosove riječi kao diskreditiranje De Minaurove pobjede
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. siječanj 2024. 19:06

Novak Đoković, u porazu od australskog tenisača Alexa De Minaura u sklopu United Cupa, više se puta žalio na bolove u zglobu, neugodnosti koja mu se javila još na treningu dan prije meča. Brojnim teniskim fanovima diljem svijeta nije bila jasna priroda i uzrok Srbinove ozljede te su ga čak optuživali i da glumi.

Na cijelu situaciju osvrnuo se i zločesti dečko bijelog sporta Nick Kyrgios, koji je svoje nezadovoljstvo izrazio preko društvene mreže X.

– Mijenjanje loptica svaki tjedan konačno je stalo na kraj Đokovićevom zglobu. ATP bi trebao učiniti nešto u vezi s ovim problemom. Igrači stalno pate zbog ovoga – objasnio je australski tenisač i ukazao na očit problem.

Mnogi pratitelji protumačili su Kyrgiosove riječi kao diskreditiranje De Minaurove pobjede, na što je on naknadno poručio:

- Početnici koji misle da oduzimam zasluge Alexu de Minauru potpuno su glupi. ‘Demon‘ je sjajan igrač i zaslužuje sav uspjeh koji ostvaruje -, nadovezao se finalist Wimbledona iz 2022.

Na kraju, Kyrgios je istaknuo da konstantno mijenjanje loptica utječe na tenisače i da dovodi do boli u laktu i zglobu. - A ljudi koji misle da lopte nisu dovoljan faktor da se sportaš ozlijedi su glupi. Opterećenje na lakat i zglob igrača u dugotrajnoj sezoni je ogromno. – zaključio je Kyrgios koji se već duže vrijeme oporavlja od ozljede koljena i zgloba.

A srpski tenisač, koji je i sam postao žrtva ovog disbalansa, još je prije dva mjeseca ukazivao na ovaj problem. - Postoji veza između učestalih ozljeda zgloba, lakta i ramena s promjenama loptica. Ja sam za to da izaberemo jednu vrstu loptica s kojima ćemo igrati sve turnire. Podržavam igrače koji se žale i traže od ATP-a da pronađe način da to riješi. – poručio je tada osvajač 24 Grand Slama.

Linker
29. travanj 2024 05:10