Dax Images/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
KONTROVERZNO LICE

Izjavom o ikoni izazvao buru: ‘Ako je tada izgledao kao go***, Đoković bi ga pojeo, počistio, uništio...‘

Poznatog ‘bad boya‘ teniskog svijeta zamolili su da usporedi dva različita doba
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2023. 23:03

Poznati ‘bad boy‘ tenisa, za mnoge i jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije, izazvao je pravu malu buru u svijetu "bijelog sporta". Nick Kyrgios, koji nikada nije do kraja ispunio potencijal, usporedio je povijest i sadašnjost tenisa, tako i najbolje igrače jednog i drugog doba.

Australac kaže da su svake usporedbe ustvari - suvišne.

- Tenis je prije bio mnogo sporiji. Gledao sam Borisa Beckera, ne kažem da on i ostali nisu bili dobri u svoje vrijeme, ali apsurdno je reći da bi danas bili jednake kvalitete. Brzi servis tada je bio oko 200 kilometara na sad, a tenisači poput mene serviraju 220, i to u kut. To je potpuno druga igra - započeo je Kyrgios, a zatim je usporedio Novaka Đokovića s prethodnim legendama sporta.

- Ne mislim da se prijašnji velikani ne bi snašli, ali da bi danas igrao servis-volej, moraš servirati 220 kilometara na sat. Ako serviraš ispod toga, Đoković će te pojesti. Lleyton Hewitt bio je prvi prototip tenisača koji je na reternu bio pravi, zato je uništio Samprasa jedne godine na US Openu. Sampras je izgledao kao gov**. Što bi tek Đoković napravio Samprasu? Pojeo bi ga, počistio, uništio... - zaokružio je Nick Kyrgios.

Linker
29. travanj 2024 00:41