AP
ATP MIAMI

Izgubili identičnim rezultatom - Dolgopolov zaustavio Veića, Mayer bolji od Dodiga

Hrvatskoj su tako preostala dvojica predstavnika, Ivo Karlović, kojem je suparnik u trećem kolu Juan Martin del Potro, te Čilić, koji će igrati protiv Rusa Kunjcina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. ožujak 2012. 23:16

Njemački tenisač Florian Mayer zaustavio je Ivana Dodiga u 2. kolu ATP turnira iz Masters serije 1000 u Miamiju. Nakon jednog sata i 38 minuta igre bilo je 6-4, 7-5 za 19. nositelja. U njihovom prvom međusobnom ogledu Dodig je servis gubio u tri navrata, jednom u prvom setu i dva puta u drugom. U prvom je setu Mayer realizirao jednu break loptu, dok je u drugom Međugorac po drugi puta pokleknuo u 11. gemu, nakon čega je Nijemac sigurno odservirao za pobjedu. Dodig je odservirao sedam asova, ali je u drugom setu osvojio tek 47% poena nakon drugog servisa.

Antonio Veić poražen je u 2. kolu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6-4, 7-5. Lošinjanin, koji je u glavni ždrijeb turnira ušao preko kvalifikacija i potom u 1. kolu savladao Tobiasa Kamkea, dobro je otvorio meč protiv 18. nositelja i ranim breakom poveo je 4-2.

No, tada Dolgopolov ubacuje u višu brzinu i dobiva pet gemova zaredom za 6-4 i 1-0. U drugom setu oba su tenisača držala svoje servise do 12. gema kada Ukrajinac radi break i dolazi do pobjede u prvom međusobnom ogledu igranom u sklopu ATP Toura.

Hrvatskoj su tako nakon poraza Veića i Dodiga u Miamiju preostala dvojica predstavnika, Ivo Karlović, kojem je suparnik u trećem kolu Argentinac Juan Martin del Potro, te Čilić, koji će igrati protiv Rusa Igora Kunjcina.

ATP Miami, 2. kolo:

F. Mayer (19) - Dodig 6-4, 7-5

Dolgopolov (18) - Veić 6-4, 7-5

Linker
23. rujan 2024 08:37