AP Photo
KVAL. RIM

Ivo Karlović i Mirjana Lučić slavili, brzo ispadanje za Petru Martić

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2012. 14:23

Ivo Karlović i Mirjana Lučić stigli su na korak od plasmana u glavne ždrijebove za ATP Masters 1000 odnosno WTA turnir u Rimu, koji se igra idućeg tjedna.

Ivo Karlović, 60. tenisač svijeta, postavljen je za 8. nositelja kvalifikacija. U 1. kolu pobijedio je 92. tenisača svijeta, Nijemca Philippa Petzschnera 6-0, 7-6(3) nakon 72 minute igre. U prvom setu je Petzschner osvojio samo šest poena, dok se u drugom razvila ravnopravna borba iz koje se hrvatski tenisač izašao kao pobjednik u tie-breaku. Bio je to njihov peti ogleda i četvrta pobjeda Karlovića. Petzschner je jedinu pobjedu ostvario prošle godine u Davis Cup susretu u zagrebačkom Domu sportova.

Za plasman u glavni ždrijeb će Karlović igrati protiv 94. tenisača svjetskog poretka, Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza, kojeg je svladao jednom u tri prethodna dvoboja.

Mirjana Lučić, 112. tenisačica na WTA ljestvici, pobijedila je u 1. kolu kvalifikacija 16. nositeljicu i 89. igračicu svijeta, Amerikanku Jamie Hampton 6-4, 6-2 za sat i pol igre. Lučić očito ima igru za Hampton, jer sada ima 3-0 protiv nje. Za glavni ždrijeb igrat će protiv bolje iz ogleda 1. nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro i Argentinke Gisele Dulko.

Petra Martić postavljena je za 2. nositeljicu. Kasnije u subotu će igrati protiv Čehinje Andree Hlavačkove.

Hrvatska tenisačica Petra Martić oprostila se od jakog WTA turnira u Rimu (zemljana podloga) u prvom kolu kvalifikacija. Pobijedila ju je Čehinja Andrea Hlavačkova sa 6-7(3), 6-3, 7-5.

Meč je trajao čak dva sata i 40 minuta, a češka igračica, inače 117. na svijetu, zasluženo je dobila jer je u drugom i trećem setu bila dominantna. Martić je u prvom setu imala čak devet break-prilika i pritom iskoristila dvije s kojima je nadoknadila zaostatak u prvoj dionici koju je dobila u tie-breaku.

No, od tada, pa sve do pred sam kraj meča, Martić nije došla niti u priliku za break. Kod 5-4 u trećem setu je Hlavačkova servirala za meč, a Martić je spasila dvije meč-lopte i potom vratila servis zaostatka za 5-5. No, već je u idućem gemu posrnula i kod 6-5 Hlavačkova nije napravila drugi put istu grešku. Odservirala je za meč i prolaz u drugo kolo kvalfikacija.

Bio je ovo drugi međusobni meč ove dvije tenisačice i druga pobjeda 25-godišnje Čehinje.

Hlavačkova je u meču imala pet break-lopti i svih je pet iskoristila, dok je Martić imala deset i tri je puta oduzimala servis suparnici. Spomenimo i da su obje tenisačice dobile 73 posto poena nakon prvog servisa, samo što je Hlavačkova češće ubacivala prvi servis (60 posto - 56 posto).

Podsjetimo da su u ranijem terminu prva kvalifikacijska kola uspješno apsolvirali Ivo Karlović i Mirjana Lučić.

ATP Rim, kvalifikacije, 1. kolo:

Karlović (8) - Petzschner 6-0, 7-6(3)

WTA Rim, kvalifikacije, 1. kolo:

Hlavačkova - Martić 6-7(3), 6-3, 6-4

Lučić - Hampton (16) 6-4, 6-2

Linker
23. rujan 2024 01:55