Emanuel Ivanišević

 Goran Šebelić/Cropix
BRAVO, MANČI

Ivanišević osvojio prvi turnir u karijeri. Sin hrvatske legende uzeo titulu u susjedstvu

U tandemu s Hrvatom Nikom Nadalijem, 16-godišnji Emanuel Ivanišević osvojio je Široki Brijeg
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. siječanj 2024. 16:22

Emanuel Ivanišević (16), sin osvajača Wimbledona iz 2001. i aktualnog trenera Novaka Đokovića, osvojio je svoju prvu juniorsku titulu u parovima. Do trijumfa je "Manči" stigao u tandemu s Hrvatom Nikom Nadalijem u Širokom Brijegu (zemlja, kategorija J60), gdje su na putu do naslova izgubili samo jedan set, i to u finalu.

Dvojac je u meču za naslov s 4:6, 6:2, 11:9 svladao Slovenca Videnovića i Grka Chatziavraama. Ranije su na turniru bili uvjerljivi protiv Hrvata Stipetića i Crnogorca Tomovića, zatim protiv poljsko-slovačke kombinacije Miton/Poklemba te u polufinalu protiv turskog dvojca Arguna i Sika.

Ivanišević junior morao je biti strpljiv za prvu titulu, nakon što je u prethodna dva finala ostao prekratak. Prošli tjedan su, također u Širokom Brijegu, on i Nadali poraženi od Slovaka Pauloviča i Talajke, a jesenas je s Nijemcem Oliverom Majdandžićem izgubio finale Poreča (također "60-ica") od Mađara Jillyja i Sifta.

Prošle je godine u ovo vrijeme Ivanišević, koji na ITF-ovoj juniorskoj ljestvici trenutačno drži 1182. mjesto, postao dvoranski prvak Hrvatske u parovima u kategoriji do 16 godina. Suigrač mu je bio Frano Sučić.

Linker
16. travanj 2024 05:26