CHRYSLENE CAILLAUD/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Chryslene Caillaud/panoramic/bestimage/profimedia
KRAJ MANDATA

Iva Majoli smijenjena nakon punih 12 godina, doznajemo tko će je naslijediti

Najdugovječnija i najneuspješnija hrvatska izbornica izgubila je povjerenje HTS-a
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. ožujak 2024. 13:12

Nakon punih 12 godina, Iva Majoli (46) smijenjena je s mjesta izbornice hrvatske ženske teniske reprezentacije, doznaju Sportske novosti. Najdugovječnija i najneuspješnija hrvatska izbornica izgubila je povjerenje Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza, koji je na ovotjednoj sjednici izglasao njezinu smjenu.

Ivu Majoli će, kako saznajemo, naslijediti Marin Bradarić (38), brat bivšeg Vatrenog i srebrnog iz Rusije 2018. Filipa. Teniskoj javnosti Bradarić je najpoznatiji kao bivši trener Mirjane Lučić-Baroni, koju je 2017. doveo do polufinala Australian Opena.

image

Iva Majoli

DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

Što se Majoli tiče, njezina je smjena potpuno logična nakon svih neuspješnih pokušaja s reprezentacijom u Billie Jean King Cupu (nekad Fed Cupu), ali stiže barem pet godina prekasno. Osvajačica Roland Garrosa iz 1997. imala je 11 pokušaja da izvuče hrvatske tenisačice iz Euroafričke zone i nije uspjela. Ne samo to, lani je odvukla reprezentaciju u još niži rang, Euroafričku zonu 2, što je četvrti razred ženskog ekipnog tenisa.

image

Marin Bradarić (arhivska fotografija)

Vladimir Dugandžić/Cropix

Pritom je kroz godine nudila sve moguće alibije ili isprike za neodazivanje pojedinih igračica, što nadležni u HTS-u sve to vrijeme nisu doživljavali kao problem. Kad su lani igranje za reprezentaciju otkazale Donna Vekić, Petra Martić i Ana Konjuh, tri od četiri najbolje rangirane Hrvatice, koje su paralelno prijavile WTA turnir u Stuttgartu, bilo je evidentno da je izbornica izgubila sve konce.

Unatoč smjeni, Majoli u Savezu i dalje ima važeći ugovor, neovisan o funkciji koju je obnašala, pa ostaje pitanje hoće li je sada dopasti kakvo drugo radno mjesto.

Njezin će nasljednik Bradarić prvi ispit imati za mjesec dana u Vilniusu, gdje Hrvatsku čeka nastup na turniru Skupine 2 Euroafričke zone. Naše se tenisačice tamo nalaze u društvu BiH, Egipta, Estonije, Gruzije, Izraela, Kosova, Litve, Maroka, Sjeverne Makedonije i Malte.

Linker
17. travanj 2024 18:18