AP Photo
ATP NEWPORT

Isner obranio naslov

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2012. 21:28

Američki tenisač John Isner obranio je naslov pobjednika na ATP turniru u Newportu. Prvi nositelj u finalu je nadigrao Australca Lleytona Hewitta 7-6(1), 6-4...

Za nešto više od sat i pol igre, Isner je na travnatim terenima u Newportu savladao iskusnog 31-godišnjeg Australca kojem je ovo bio prvi poraz u jednom finalu odigranom na travi. Hewitt je za nastup na turniru dobio pozivnicu organizatora, a sjajno ju je iskoristio izborivši prvo finale nakon više od dvije godine i nakon što je u finalu Hallea 2010. pobijedio Rogera Federera.

Ovaj puta je 11. igrač svijeta, Isner, po prvi puta u trećem međusobnom srazu, uspio nadvisiti australskog tenisača koji trenutno zauzima tek 233. poziciju ATP ljestvice. Također, poslije poraza u finalima Houstona i Indian Wellsa, 206 centimetara visoki Amerikanac došao je i do prvog ATP naslova ove godine, te ukupno četvrtog u karijeri.

Što se tiče samog finalnog ogleda, u prvom setu oba tenisača su imala po jednu neiskorištenu break-loptu pa je ta dionica odlučena u tie-breaku. Tamo je Isner ekspresno razbio Hewitta za 7-1. U drugom setu jedini break u meču načinio je Amerikanac i potom mirno priveo susret kraju.

Hewitt je tako ostao na 28 osvojenih turnira, no svjetski broj 1 iz 2001. godine od ponedjeljka može očekivati značajan pozitivan pomak u svom plasmanu.

ATP Newport, finale:

Isner (1) – Hewitt 7-6(1), 6-4

U finalnom dvoboju između 1. i 2. nositelja na ATP turniru u Stuttgartu slavio je boljepostavljeni srpski tenisač Janko Tipsarević koji je sa 6-4, 5-7, 6-3 porazio Argentinca Juana Monaca.

Dva je puta finale u Stuttgartu prekidala kiša, a poseban je pečat na tijek dvoboja Tipsarevića i Monaca imala prva pauza. Naime, nakon što je prvi seti Srbin dobio 6-4, te u drugom poveo 4-0 uz novu break-loptu, Argentinac se uspio izvući, osvojiti gem za 4-1, a potom je počela kiša. Po povratku na teren Monaco je potpuno okrenuo zbivanja i dobio tu dionicu 7-5.

Drugi su puta padaline prekinule ogled nakon breaka Tipsarevića za 3-2, a Monaco se vratio nakon pauze s 3-3, no to je bilo sve što je mogao. Srpski je tenisač osvojio iduća tri gema i nakon ukupno dva sata i 35 minuta proslavio svoj treći naslov u karijeri.

Zanimljivo, Monacu nije pomogla niti stopostotna realizacija break-lopti (5-5), a Tipsarević je ukupno osvojio samo jedan poen više u meču (89-88).

Argentinac je ostao na dva osvojena ATP turnira ove sezone, uz još tri iz 2007. godine, a Tipsarević sada u međusobnim susretima vodi 3-1.

ATP Stuttgart, finale:

Tipsarević (1) – Monaco (2) 6-4, 5-7, 6-3

Ferrer osvojio Bastad

Španjolski tenisač David Ferrer osvojio je ATP turnir u švedskom Bastadu, pobijedivši u finalu sunarodnjaka Nicolasa Almagra sa 6-2, 6-2.

Ferreru je ovo 16. naslov na ATP turnirima u karijeri, a peti u ovoj godini.

Finale:

David Ferrer (Špa/1) - Nicolas Almagro (Špa/2) 6-2, 6-2.

Linker
23. rujan 2024 22:14