AFP
DAVIS CUP

Hrvatska u gostima s Brazilom

Piše: HinaObjavljeno: 21. srpanj 2015. 15:08

Na ždrijebu u Londonu u utorak odlučeno je da će Hrvatska Davis Cup reprezentacija gostovati u Brazilu od 118. do 20. srpnja.

U dvoboju kvalifikacija za Svjetsku skupinu najstarijeg momčadskog teniskog natjecanja, Hrvatska će se drugi put susresti s Brazilom. Prvi put je to bilo 2008.godine u Zadru, a u iznimno neizvjesnim dvobojima dva boda donio je Ivo Karlović, a jedan Mario Ančić.

Brazilci su u 1. kolu Svjetske skupine ove godine poraæeni od Argentine s 3-2. Najbolji rezultati koje su brazilci ostvarili u Davis Cupu su dva polufinala, 1992. godine i 2000. godine. Na domaćem terenu Brazil gotovo uvijek igra na zemljanoj površini.

- To je jedno od gostovanja kojima se nisam nadao. Brazil je neugodna ekipa. Prošle su godine u kvalifikaijama za Svjetsku skupinu izbacili Španjolsku. Imaju jedan od najboljih parova u svim reprezentacijama, Marcela Mela i Brunu Soaresa, a tu je i Thomas Bellucci koji je sjajan na zemlji, a vjerujem da ćemo igrati na zemlji, u dvorani. Vjerujem da ćemo uz Bornu Ćorića i Ivana Dodiga ipak biti favoriti u tom susretu - rekao je Marin Ćilić, aktualni pobjednik US opena.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu (18. - 20. rujna):

Indija - Češka

Švicarska - Nizozemska

Rusija - Italija

Uzbekistan - SAD

Kolumbija - Japan

Dominikanska Republika - Njemačka

Brazil - Hrvatska

Poljska - Slovačka

Linker
24. rujan 2024 13:20