Šime Šokota / Cropix
ATP TURNIRI

Gubitak seta naljutio Marina Čilića, Dodig u tri dramatična seta izbacio Schuttlera

Marin Čilić, 28. igrač na ATP ljestvici, pobijedio je Švicarca Stephanea Bohlija 6-7(6), 6-3, 6-2 u 1. kolu dvoranskog ATP 250 turnira u Marseilleu nakon točno dva sata igre
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 16. veljača 2011. 00:25

Marin Čilić, 28. igrač na ATP ljestvici, pobijedio je Švicarca Stephanea Bohlija 6-7(6), 6-3, 6-2 u 1. kolu dvoranskog ATP 250 turnira u Marseilleu nakon točno dva sata igre. Bio je to prvi dvoboj 22-godišnjeg Čilića i pet godina starijeg Bohlija, koji u svjetskom poretku zauzima 148. poziciju, a u Marseilleu je prošao kvalifikacije.

Čilić nije dopustio svom suparniku niti jednu break-loppu u meču, ali je ipak morao igrati tri seta. U prvom setu je Međugorac propustio dvije break-lopte u sedmom gemu. U tie-breaku je Bohli poveo sa 4-1, Marin se vratio, ali je ipak Švicarac dobio gem odluke sa 8-6. No, u nastavku je Čilić ipak uspio potvrditi razliku u klasi. Napravio je break u drugom gemu drugog seta, a u trećem setu je brzo odjurio na 4-0 i lakoćom priveo posao kraju. Čilić je odlično servirao. Zabio je 16 asova, te izgubio samo četiri od 46 poena kada je pogodio prvi servis.

U 2. kolu Čilića čeka pobjednik susreta između 7. nositelja, Latvijca Ernestsa Gulbisa i Nijemca Philippa Petzschnera. Podsjećamo, u Marseilleu igra i Ivan Ljubičić koji je postavljen za 5. nositelja. Njegov prvi protivnik bit će Kazahstanac Andrej Golubjev.

ATP Marseille, 1. kolo:

Čilić – Bohli 6-7(6), 6-3, 6-2

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobijedio je njemačkog 34-godišnjeg veterana Rainera Schüttlera 3-6, 6-3, 6-4 nakon dva sata i 9 minuta igre u 1. kolu dvoranskog ATP 500 turnira u Memphisu. Bio je to prvi meč koji je Dodig odigrao nakon najvećeg uspjeha u karijeri, osvajanja zagrebačkog ATP turnira. Protiv Schüttlera je nastavio pobjedničku seriju u vrlo teškom i zahtjevnom meču u kojem je nešto bolje (3-7) koristio break-lopte od svog suparnika (2-8), što je možda bilo i presudno.

U prvom setu je Schüttler došao do ranog breaka. Dodig je u petom gemu nadoknadio zaostatak, ali mu je Nijemac u osmom gemu još jednom oduzeo servis, čime je nešto kasnije i osvojio set. Dodig je u prvom gemu drugog seta spasio čak četiri break-lopte Schüttlera, a u drugom je i sam imao jednu koju nije realizirao. Kod rezultata 2-2 Schüttler je propustio još jednu šansu za break. Hrvatski tenisač je oduzeo servis Nijemcu za vodstvo 4-2, te je čuvao prednost do kraja seta.

U trećem setu je Međugorac do ključnog breaka stigao u petom gemu. U trećem setu je Dodig i najbolje servirao i igrao, te Nijemcu nije dopustio niti jednu šansu za break. Bio je to vrlo izjednačen meč u kojem je Dodig na kraju osvojio samo dva poena više od Schüttlera.

U 2. kolu će Dodig igrati protiv pobjednika susreta između 6. nositelja, Amerikanca Johna Isnera i Argentinca Juana Martina del Potra, koji je dobio pozivnicu za nastup u Memphisu.

Kasnije večeras će u 1. kolu zaigrati i Ivo Karlović. Suparnik mu je Amerikanac Michael Russel, koji je prošao kvalifikacije.

ATP Memphis, 1. kolo:

Dodig - Schüttler 3-6, 6-3, 6-4

Linker
22. rujan 2024 18:32