AP
TENIS MADRID

Ferrero se vraća nakon pauze od 10 tjedana, a protivnik mu je kvalifikant Andreev

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 07. svibanj 2012. 13:03
Igor Andreev - Juan Carlos Ferrero



Andreev se na ovaj turnir kvalificirao s dvije pobjede. Prvo je lagano svladao očajnog Berrera, da bi jučer okrenuo susret protiv Bautiste. Uspio je to iako je osvojio dva poena manje. Pomalo je nevjerojatno kako je Rus dobio taj meč, Bautista je imao čak 11 break lopti, te nije iskoristio nijednu, dok je Andreev iskoristio svoje obje.

Nakon što je dobro odradio Južnoameričku zemljanu turneju, te igrao polufinale svog prvog proljetnog turnira na zemlji, činilo se da je Rus uz ranking vratio i formu. No zadnja je dva turnira odradio prosječno. Protekli je tjedan bio izrazito loš s obzirom da je uvjerljivo izgubio od slabije rangiranog Cervantesa, i u tom je susretu njegov protivnik imao više break prilika, što se ponavlja i u Madridu, stoga je to loš znak pred meč protiv Ferrera.

Ferrero se u Madridu vraća u natjecateljski tenis, nakon što je pauzirao 10 tjedana zbog problema s ozljedom ručnog zgloba. Putem društvenih mreža je jasno izrazio svoje mišljenje, a to je da je zadovoljan oporavkom, te da je trenirao s nekim od najboljih igrača. S obzirom na njegovu situaciju, iluzorno je očekivati veliki tjedan.

Još je gora činjenica da se igra na plavoj zemlji, što će zahtijevati još više prilagodbe, jer za razliku od normalne zemlje, ova je skliska, te s niskim odskokom. Koliko god da je Ferrero trenirao, igranje mečeva je nešto sasvim drugo i to bi se mogao pokazati kao veliki nedostatak.

Nicolas Almagro - Santiago Giraldo



Almagro je trebao igrati u Njemačkoj prošli tjedan, gdje bi mu sigurno odgovarali nešto brži uvjeti, no propustio je turnir zbog osobnih razloga. Turnir u Madridu bi isto trebao biti idealan za njega jer ima jedan od najboljih servisa među zemljašima i agresivan je s osnovne linije, što voli ovaj turnir. Sve do 2010. je vrlo rano ispadao, no onda je došao do polufinala bez izgubljenog seta i onda ispao od Nadala u tri.

Španjolac je imao, kao i obično, odličnu turneju po Južnoj Americi, ali nije uspio nastaviti u tom stilu na europskoj zemlji. Na zadnja dva turnira je ispadao u drugim kolima, a posebno loše je odigrao u Barceloni. Protiv Raonica nije lako igrati jer ima fantastičan servis, no on se potpuno raspao nakon što nije iskoristio dvije vezane break-lopte. Osvojio je još samo tri gema do kraja susreta.

- On je igrao bolje i servirao odlično, tako da je priča jednostavna. Imao sam dvije prilike za break, ali ih nisam iskoristio. Nikad nisam volio igrati prve mečeve na nekom turniru, to nije neka isprika, al je tako - komentirao je Almagro nakon poraza u Barceloni, te zaključio kako će se pripremati za Seriju 1000 jer na njima igra jako dobro u zadnje vrijeme.

Giraldo je bio prvi nositelj u kvalifikacijama. Začudo, nitko ovaj put nije otkazao nastup u glavnom turniru, tako da nije bilo mjesta kalkulacijama u zadnjem krugu. Kad je izgubio prvi set 6:1 od Munoza, činilo se da bi mogao ići na opciju lucky losera, no napravio je uvjerljiv preokret. U drugom setu su oba igrača dobro servirala, no Kolumbijac je uspio iskoristiti svoju šansu u jedinom gemu seta koji je ponudio priliku za break.

Treća dionica je pokazala koliko je Giraldo jači u glavi. Domaći je dva gema osvojio na nulu, ali čim bi izgubio koji poen na servisu, gubio bi i te gemove. U prvom kolu je igrao s dobrim serverom. Copil mu je ubacio osam asova u prvom setu, ali nakon tie-breaka sve je krenulo na stranu agresivnog Kolumbijca.

Ostali parovi:

M. Raonic - D. Nalbandian

N. Davydenko - R. Nadal

A. Dolgopolov - P. Andujar

T. Bellucci - R. Gasquet

M. Llodra - A. Seppi

M. Granollers - C. Berlocq

O. Rochus - S. Wawrinka

T. Berdych - K. Anderson

R. Stepanek - B. Tomic

J. Melzer - F. Lopez

P. Kohlschreiber - G. Monfils

A. Montanes - M. Čilić

G. Simon - F. Fognini

F. Verdasco - D. Istomin

F. Mayer - J. Del Potro

V. Troicki - D. Young

M. Youzhny - J. Marti

S. Stakhovsky - R. Harrison

N. Almagro - S. Giraldo

D. Gimeno-Traver - V. Hanescu

M. Baghdatis - G. Garcia-Lopez

A. Falla - J. Chela

Linker
24. rujan 2024 02:25