Alcaraz i Đoković

 DIEBILDERWELT/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Diebilderwelt/alamy/alamy/profimedia
JASNE PORUKE VELIKANA

Federer: ‘Ne znam što će biti s Nadalom, Đoković je opet favorit, a Alcarazu se moram ispričati‘

Švicarski tenisač smatra da Đoković može osvojiti 25. naslov na nekom Grand Slam turniru
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 19. rujan 2024. 19:52

Roger Federer pojavio se u Berlinu na sedmom izdanju Laver Cupa, natjecanja čiji je jedan od pokretača i na kojem se prije dvije godine službeno oprostio od tenisa. Posljednji meč odigrao je u paru s dugogodišnjim rivalom Rafaelom Nadalom protiv Jacka Socka i Francesa Tiafoea, a svijet su obišle fotografije dvojice velikana koji su zajedno pustili suzu na kraju Rogerovog sportskog puta.

Švicarski genijalac nakon dvije je godine ponovno uskočio u teniske hlačice i odigrao nekoliko poena kao gost na promociji novog Wilsonovog reketa, a nakon događaja se družio s predstavnicima medija s kojima je podijelio svoja razmišljanja o aktualnim temama, svojim nekadašnjim suparnicima i novim vladarima teniskih terena.

Španjolske je novinare, dakako, najviše zanimalo Federerovo mišljenje o 38-godišnjem Nadalu koji vodi velike borbe s ozljedama i daleko je od svjetskog vrha, ali i dalje se nada čudu i oklijeva s objavom kraja karijere. Trebao je i Rafa igrati na ovogodišnjem Laver Cupu, ali ispao je to još jedan u nizu nastupa koji je otkazao.

- Ne znam što će se dogoditi s Rafom, moramo vidjeti. Teško mi je dati bilo kakvu prognozu o njegovoj budućnosti jer jedva da je igrao u posljednje dvije godine - istaknuo je Federer.

I dok su Nadalovi izgledi da će se ponovno boriti za Grand Slam naslov, 23. u karijeri, svedeni na minimum, mogućnost da Novak Đoković (37) uhvati 25. titulu na jednom od četiri najveća turnira Federeru se uopće ne čini nerealnom. Iako mu to ove godine nije uspjelo, Srbin je i dalje na vrhunskoj razini.

- Osvojio je zlato na Olimpijskim igrama i nastavlja se redovito natjecati. Istina je da je imao ozljeda, ali to je normalno kod starijih igrača. Mislim da će biti jedan od favorita na Australian Openu, uz Jannika Sinnera i Carlosa Alcaraza. Sinner će braniti naslov, a Carlos je sposoban osvojiti sva četiri velika, tako da nas čeka vrlo uzbudljiv turnir.

Kad je već spomenuo Alcaraza, prisjetio se i anegdote s mladim Španjolcem.

- Trenirao sam samo jednom s njim, na Wimbledonu 2019. godine kad je još bio junior. Sljedeći dan trener me pitao želim li se ponovno zagrijavati s njim, a ja sam mu odgovorio "ne hvala, radije ću se zagrijavati s njegovim trenerom Juanom Carlosom Ferrerom koji je moja generacija". Ispričat ću se Alcarazu ovaj tjedan - uz smijeh je ispričao Federer, dodavši kako se raduje što će dvostrukog osvajača Wimbledona ovaj tjedan konačno gledati uživo.

Alcaraz i Nijemac Alexander Zverev predvode momčad Europe u kojoj su i Danil Medvedjev, Casper Ruud, Grigor Dimitrov i Stefanos Tsitsipas. S druge strane, za momčadi Svijeta će igrati Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Ben Shelton, Alejandro Tabilo, Francisco Cerundolo i Thanasi Kokkinakis.

- Momčad Europe je vrlo jaka ove godine i dobro posložena. U pojedinačnim mečevima smo veliki favoriti iako i Svijet ima igrače koji su trenutno u odličnoj formi. Svejedno, mislim da će većina pojedinačnih mečeva ići u korist Europe, dok Svijet ima veće šanse u parovima - prognozirao je osvajač 20 Grand Slam naslova.

Linker
19. rujan 2024 19:52