DAVID GRAY Afp
OPTUŽBE O LAŽIRANJU

Đoković najavio izvanrednu presicu: ‘Kad se to dogodi svi drugi su žrtve, a mene optužuju da izmišljam‘

"Recite vi meni, je li vam Đoković izgledao ozlijeđeno? Ne znam baš, bio je predobar"
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. veljača 2023. 16:43

Novak Đoković u siječnju je očitao lekciju teniskoj konkurenciji na Australian Openu. Do 22. Grand Slama karijere stigao je uz tek jedan izgubljeni set, a tijekom turnira mnogo se pričalo o njegovim ozljedama, koje dio pratitelja pripisuje kakvoj psihološkoj igri s premisom da je srpski tenisač cijelo vrijeme u punoj snazi. Za to su ga optužili čak i neki protivnici, a Đoković je sada odlučio reagirati na optužbe o lažiranju ozljeda.

image

Novak Đoković na Australian Openu

MANAN VATSYAYANA Afp

Najbolje rangirani tenisač ATP ljestvice zakazao je press konferenciju u srijedu u Beogradu s početkom od 13 sati, a susjedni mediji izvještavaju da će detaljno govoriti o težini ozljede zadnje lože, možda i pokazati svu medicinsku dokumentaciju, odnosno snimke obavljenih pretraga.

- Samo se moje ozljede dovode u pitanje. Kada su neki drugi igrači u pitanju, onda ih se predstavlja kao žrtve, ali čim se ja ozlijedim, govori se da izmišljam. Jako zanimljivo... Ne osjećam da trebam ikome nešto dokazivati - rekao je Đoković u tijeku ovogodišnjeg AO-a, ali čini se da sada ipak ima potrebu ispričati svoju stranu.

Tada ga je na komentar o ozljedama natjerao govor australskog tenisača Alexa De Minaura, koji se poveo mišljenjem dijela javnosti i sugerirao da Đoković, suprotno svojim tvrdnjama, možda i nema zdravstvenih poteškoća. Australac je prethodno izgubio 1:3 u osmini finala.

image

Novak Đoković i Alex de Minaur

ANTHONY WALLACE Afp

- Recite mi je li vam Đoković izgledao ozlijeđeno? Ja ne znam, čini mi se da se dosta dobro kretao. Posljednjih tjedana priča se samo o njegovim povredama, a sada je bio predobar u svakom smislu - rekao je De Minaur, dok je srpski tenisač inzistirao da ne "prodaje maglu".

- Imam rezultate magnetne rezonance, ultrazvuka i sveg ostalog. Hoću li to objaviti na društvenim mrežama? Možda - poručio je, a ostaje nam za vidjeti hoće li to učiniti na zakazanoj press konferenciji ili će nekim drugim načinom uputiti javnost u detalje.

Đokovićeva ozljeda javila se u polufinalnom ogledu Adelaidea početkom siječnja, ali i u takvom stanju uspio je poraziti Daniila Medvedeva, pa kasnije i Sebastiana Kordu u finalu. Njegov nastup na AO u određenim trenucima dovodio se u pitanje, posebice kad je osjetio bolove na pripremnim mečevima.

Unatoč tim poteškoćama, završetkom australske ceremonije pored sumnjičavih upita o autentičnosti Đokoviće ozljede, pojavilo se i jedno nama mnogo zanimljivije pitanje - postoji li u ovom trenutku tenisač koji ga može zaustaviti?

Linker
23. travanj 2024 20:53