FABRICE COFFRINI Afp
RAZLIČITI PRISTUPI

Dok ukrajinski tenisač proziva Rafaela Nadala, Roger Federer donira pola milijuna dolara djeci...

Švicarac želi pomoći nastavak školovanja za 6 milijuna djece koju su iz domova istjerali tenkovi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. ožujak 2022. 19:14

Veličanstveni švicarski tenisač Roger Federer, čovjek s 20 Grand Slam naslova, zgrožen slikama brutalne agresije na Ukrajinu koja se sručila na tu zemlju s njihove istočne granice, od Rusa, odlučio je donirati pola milijuna američkih dolara za djecu Ukrajine.

Konkretnije, Zaklada Rogera Federera spomenutim iznosom kani pripomoći nastavak školovanja za 6 milijuna ukrajinske djece koju su iz školskih klupa i njihovih domova istjerali ruski tenkovi.

Ovakva odluka uslijedila je malo nakon što je ukrajinski tenisač Sergij Stahovski javno prozvao najboljeg tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala, zbog njegove šutnje glede ruske agresije na Ukrajinu. Osim Federera, u akciji prikupljanja novca je i najbolji škotski tenisač Andy Murray, koji je odlučio sav novac koji će zaraditi iz nagradnih fondova na teniskim turnirima ove godine donirati UNICEF-u, također za pomoć ukrajinskoj djeci.

Nisu ni tenisači jedini koji pomažu. Litavka Daina Gudzinevičiute, olimpijska pobjednica u streljaštvu (trap) na OI u Sydneyu 2000., a koja je danas predsjednica Litavskog olimpijskog odbora i dopredsjednica Europskih olimpijskih odbora, odlučila je pokloniti svoju zlatnu olimpijsku kolajnu za zakladu “Jači zajedno”, nevladinu organizaciju koja pomaže Ukrajini.

Linker
27. travanj 2024 14:45