Damir Krajač / CROPIX
ATP MARSEILLE

Dodig startao pobjedom protiv Olivettija, Pavića zaustavio Roger-Vasselin

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2014. 00:15

Hrvatski tenisač Ivan Dodig uspješno je otvorio nastup na dvoranskom ATP turniru u Marseilleu. Sa 7-5, 6-2 je Dodig pobijedio francuskog tenisača Albana Olivettija (194. tenisač na svijetu)…

Francuski dvometraš je nešto više od jednog seta bio ravnopravan suparnik. No, nakon što je propustio brojne break-prilike kod Dodigovog vodstva 2-1 u drugom setu potpuno je potonuo.

Dodig je dobio neizvjesni prvi set sa 7-5, a onda je odjurio na 5-1 i drugom setu i time riješio meč.

Dodig nije izgubio niti jedan svoj servis gem u meču, ali treba apostrofirati da je spasio čak 11 break-prilika u meču (10 u drugom setu). S druge strane iskoristio je tri od sedam.

Novi Dodigov suparnik u Marseilleu će biti pobjednik meča Tobias Kamke - Kyle Edmund.

Ante Pavić, 24-godišnji hrvatski tenisač, imao je veliku priliku upisati itekako vrijednu pobjedu na startu ATP turnira u Marseilleu.

Pavić je posljednjih dana uspješno apsolvirao kvalifikacije na ovom turniru, a u 1. kolu glavnog turnira je igrao protiv šestog nositelja, Francuza Edouarda Roger-Vasselina, inače 36. igrača na svijetu.

Imao je Pavić set, 5-4 u tie-breaku drugog seta i dva servisa. Imao je potom i brojne prilike u trećoj dionici, no na kraju je iskusni Francuz slavio 3-6, 7-6(5), 7-5.

Jedan od ključnih trenutaka se dogodio u tie-breaku drugog seta kada je Pavić vodio 5-4 i imao je dva servisa za dobivanje meča. No, naprotiv, izgubio je iduća tri poena.

U trećem je setu Pavić propustio čak šest break-prilika, a u jedinom servis-gemu u kojem je imao probleme na kraju je Francuz napravio break. Dogodilo se to kod 5-5 poslije čega je Roger-Vasselin odservirao za pobjedu.

Meč je trajao dva sata i 12 minuta, a Pavić je na kraju osvojio i više poena u meču (110-104).

ATP Marseille, 1. kolo:

Roger-Vasselin (6) - A. Pavić 3-6, 7-6(5), 7-5

Dodig - Olivetti 7-5, 6-2

Linker
30. rujan 2024 02:23