ATP MEMPHIS

Dodig slab u odlučujućim poenima, Tomic slab za volanom

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 20. veljača 2012. 11:46

Renking Ivana Dodiga je nastavio svoj pad, ali po prvi put nakon dulje vremena se osjeti popravak u njegovoj igri. U Zagrebu je imao težak zadatak. Branio je naslov, a vratio se nakon nezgodne ozljede leđa koja ga je zaustavila u Australiji. Odlično je servirao, borio se, što je njegova najveća prednost, no nije mogao preko Baghdatisa.

Slično je bilo na Davis Cup gostovanju u Japanu gdje je izgubio dva meča, no bar jedan je morao dobiti. Imao je 2:0 u setovima protiv Soede, nekoliko break-lopti u završnici meča, no ostao je kratkih rukava. Japanac je bio nešto odlučniji u tim ključnim trenucima, možda pun samopouzdanja nakon osvajanja jakog Challengera u SAD-u. I onda Nishikori, izgubljena dva tijesna seta i vrlo dobar otpor, no opet bez pobjede.

- Bio je to vrlo čvrst meč, posebno prva dva seta. Imao sam neke prilike, nisam ih iskoristio, a na nekima nisam imao sreće - komentirao je Dodig kod kojeg se vidi da mu nedostaje nekoliko pobjeda da bi dobio taj završni efekt.

Važno za Ivana, kad je riječ o dvorani, cijeli vikend je odlično servirao, kao i u Zagrebu. Taj servis je za njega vrlo bitan jer mu dopušta više slobode u igri, a on to sad najviše treba.

Tomic ima obrnutu situaciju. U Australiji je dva puta okrenuo mečeve koje je mogao izgubiti, te dobio po 3:2 u setovima. Iako nije igrao svoj najbolji tenis, vidi se da ima pobjednički mentalitet. No, zadnje vrijeme češće privlači pažnju privatnim životom.

Naime, 19-godišnjak je propustio San Jose zbog posjeta sudu. Dva puta je uhvaćen u prometnim prekršajima i neodgovarajućem ponašanju, posebno jer je riječ o sportašu koji bi morao biti uzor mladima.

- Razlozi su bili prijelaz preko dvostruke linije i nezaustavljanje, sve manji prekršaji i sud ih je kao takve prepoznao - komentirao je Australac koji se ipak odlučio na prodaju svog metalnog ljubimca.

S obzirom da je već mogao imati bar jedan meč u dvorani iza sebe, nedostajati će mu možda malo prakse. Prošle godine je razočarao u dvorani krajem sezone, ali kod njega je uobičajeno da od svakog turnira očekuje puno, iako najviše daje na turnirima Masters serije i Grand Slamovima.

- Lijepo se osjećam ovdje i nadam se da ću otići duboko u turnir - zaključio je talentirani Australac.

Linker
18. rujan 2024 04:28