ATP CINCINNATI

Dodig i Melo razbili Seppija i Troickog za polufinale, Jurakm ostala bez finala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2012. 00:33

Hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio je polufinale parova na vrlo jakom ATP turniru u američkom gradu Cincinnatiju...

Dodig je sa svojim brazilskim partnerom Marcelom Melom razbio talijansko-srpsku kombinaciju Andreas Seppi / Viktor Troicki s više nego laganih 6-0, 6-1.

Meč je trajao nesvakidašnjih 38 minuta! Dodig i Melo ispustili su svega osam poena na svom servisu, dok su čak pet puta oduzimali servis Seppiju i Troickom. U konačnici su osvojili 69 posto poena u cijelom meču, odnosno 50 od 72.

Dodig i Melo će u subotnjem polufinalu igrati s pobjednikom susreta između poljske kombinacije Fyrstenberg / Matkowski i indijske Bhupathi / Bopanna.

ATP Cincinnati četvrtfinale, parovi:

Dodig / Melo - Seppi / Troicki 6-0, 6-1

Jurak za dlaku izmaklo finale

Hrvatska tenisačica Darija Jurak zaustavljena je u polufinalu vrlo jakog WTA turnira u američkom gradu Cincinnatiju...

Jurak je u paru s mađarskom tenisačicom Katalinom Marosi poražena od petih nositeljica turnira, češke kombinacije Lucije Hradecke i Andree Hlavačkove, sa 6-4, 3-6, 10-8.

Čehinje su dobile prvi set rezultatom 6-4 nakon čak sedam oduzetih servisa sveukupno u prvoj dionici. Nažalost, četiri breaka otišla su na stranu češke kombinacije.

U drugom je mađarsko-hrvatska kombinacija puno bolje funkcionirala kada je vlastiti servis u pitanju, te je rezultatom 6-3 odvela meč u super tie-break.

Nakon što su gubile 5-2, povele su "naše" tenisačice sa 7-6, ali su nakon toga osvojile još samo jedan poen do kraja. Čehinje su s tri poena na svom servisu i jedan na protivničkom, rezervirale mjesto u finalu.

Hradecka i Hlavačkova saznat će protivnice u finalu tek u subotu s obzirom da je drugo polufinale na rasporedu u subotu.

Dodajmo na kraju da je hrvatski tenisač Ivan Dodig, u paru s Brazilcem Marcelom Melom, saznao svoje suparnike u polufinalu. To će biti indijska kombinacija Bhupathi / Bopanna koja je sa 6-4, 3-6, 10-8 bila bolja od poljske u sastavu Fyrstenberg / Matkowski.

WTA Cincinnati, polufinale:

Hradecka/Hlavačkova (5) - Jurak/Marosi 6-4, 3-6, 10-8

Linker
24. rujan 2024 14:31