CROPIX
ATP UMAG

Ćorić prošao Granollersa

Ćorić je odigrao sjajan meč i za sat i 28 minuta igre stigao je do pobjede protiv 29-godišnjeg Španjolca, inače 71. tenisača svijeta
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 22. srpanj 2015. 00:24

U prvom izlasku u umašku saunu Borna Ćorić opravdao je velika očekivanja domaće publike i pobjedom 6-3, 6-3 protiv Marcela Granollersa na najbolji mogući način ušao u turnir.

Jedinom preostalom Hrvatu u turniru trebao je sat i 36 minuta da slomi otpor žilavog 29-godišnjaka iz Barcelone i plasira se među najboljih 16. Četiri puta oduzeo mu je servis, po dvaput u svakom setu, pametno čitajući sve Granollersove smicalice.

- Odigrao sam vrlo solidan meč, pogotovo jer je bio prvi. Sada mi je puno zahtjevnija situacija nego prošle godine, veći je pritisak i odmah od početka imam ulogu favorita. Najzadovoljniji sam forhendom, a dobro sam i servirao, pogotovo u važnim trenucima - opisao je Borna.

Do prednosti je stigao u trećem gemu. Odlično reterniranje natjerali su Granollersa na rizik, koji je rezultirao dvostrukom pogreškom za break loptu. Borna ju je realizirao u sjajnom poenu, najboljem u meču, koji je publiku natjerao na prve glasne ovacije.

Pad u zaostatak nagnao je Granollersa da otkrije sve karte, od barem desetak dropshota u prvom setu do forsiranja igre servis-mreža, netipične za zemlju. Agresivnost mu je donijela tri break lopte u četvtom i jednu u šestom gemu, ali Ćorić se majstorski obranio. Za potvrdu seta nije čekao svoj servis: kod 5-3 je više puta pročitao Granollersove namjere i finom paralelom iskoristio drugu set loptu.

Finalista iz 2012. godine nije obeshrabrio nepovoljan scenarij. Na početku drugog seta spasio je dvije break lopte pa već u sljedećem gemu prvi put breaknuo Bornu, i to bez izgubljenog poena. Ćorić se nije dao izbaciti iz takta. Odmah je napravio rebreak i neobranjivim forhend pasingom izazvao gromoglasno navijanje 3.000 gledatelja.

Četvrti i posljednji put Granollers je na servisu kapitulirao u osmom gemu. Borna je stigao do 0-40 te na trećoj break lopti definitivno riješio pitanje pobjednika.

- Znam da ovdje mogu dobiti svakog igrača, ali mogu i izgubiti. Pokušavam se odvojiti od medijskih očekivanja. Kada mi netko 50 puta ponovi 'moraš razbiti Granollersa', logično je da će mi to ući u podsvijest, ali nastojim se isključiti - dodao je Ćorić.

Njegov sljedeći suparnik bit će Aljaž Bedene, koji je u ponedjeljak izbacio Matu Delića. Sa Slovencem koji sada nastupa pod britanskom zastavom Zagrepčanin još nije igrao.

- Gledao sam ga protiv Mate, dobro je servirao. Odlično se kreće, ne promašuje previše i sigurno me čeka težak meč. Ljudi opet očekuju da sam favorit, ali uopće ne mislim da će biti lagano. Čak mislim da ću morati igrati na boljem nivou nego protiv Granollersa.

Prije Ćorića, na teren je izašao Toni Androić, koji nastup na domaćem terenu neće pamtiti po dobrome. João Sousa je nakon 63 minute slavio 6-2, 6-1, premda rezultat ne nudi najrealniju slika onoga što se događalo na terenu. Androić je prokockao još više break lopti nego Delić večer ranije, konačni učinak bio je mizernih 1/9.

- Rezultatski to izgleda preokrutno. Imao sam šansu u puno gemova, ali previše sam griješio i zato je ispalo ovako bolno. Kada sam mislio da ću se vratiti kod 2-4, opet sam izgubio servis. Moja želja za pobjedom bila je najveća na svijetu, ali možda me baš to koštalo poraza - opisao je Puljanin koji je u turnir ušao s pozivnicom.

Androić je dodao da je posljednjih dana imao puno problema s ramenom, a njegov je cilj do kraja godine odigrati još barem jedan turnir iz ATP 250 serije.

ATP Croatia Open Umag, rezultati

1. kolo:

Ćorić(7) - Granollers 6-3 6-3,

Sousa - Androić 6-2 6-1,

Kohlschreiber(6) - Giraldo 6-3 6-2,

Džumhur - Rosol 6-3 6-0,

Trinker - Južnji 2-6 6-3 6-3,

Lorenzi - Trevisan 1-6 6-2 7-5,

Haider-Maurer - Fabbiano 6-3 6-4.

Raspored, srijeda

19.00 (cca) Marcan/Šančić - Bedene/Thiem (1. kolo)

21.30 Ekshibicijski meč: Carlos Moya - Magnus Norman

21.30 (cca) Draganja/Kontinen - Moser/Shamasdin (1. kolo)

Linker
24. rujan 2024 17:30