AP Photo/Matthias Schrader
ROLAND GARROS

Čilić uz podosta muka prošao Munoza de la Navu, Lučić ispala od Kuznjecove

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2012. 16:22

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo pariškog Grand Slam turnira Roland Garrosa, ali uz podosta muka.Čilić je protiv 130. igrača svijeta Daniela Munoza de la Nave, čovjeka koji je po prvi put izborio nastup u glavnom turniru Roland Garrosa, imao velikih problema, ali ipak slavio rezultatom 6-4, 6-4, 7-5.

Zaostajao je naš tenisač u prvome setu 4-1, ali je onda serijom od šest uzastopnih gemova uzeo prvu dionicu i poveo s breakom prednosti u drugoj. Međutim, tada ponovno kreće serija breakova i re-breakova, ali Čilić na kraju seta ipak izlazi kao pobjednik, te uzima i drugu dionicu identičnim rezultatom kao i prvu.

U trećem je setu Čilić tek iz drugog servisa za set izborio nastup u 2. kolu. Naime, prvu je priliku propustio kod 5-4, ali nije kod 6-5. Čilić je u konačnici napravio 40 neprisiljenih pogrešaka, te čak sedam puta oduzimao servis svome suparniku.

Naš će tenisač u 2. kolu igrati protiv boljeg iz susreta Juana Carlosa Ferrera i domaćeg predstavnika Jonathana Dasnieres de Veigyja.

Roland Garros, 1. kolo, muškarci:

Čilić (21) - Munoz de la Nava 6-4, 6-4, 7-5

Brzi oproštaj Lučić



Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić poražena je u 1. kolu drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, od bivše pobjednice i 26. nositeljice ovogodišnjeg izdanja, Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Nakon malo više od sat vremena igre Kuznjecova je slavila rezultatom 6-1, 6-3, a moglo je biti i puno gore po našu tenisačicu. Naime, imala je Ruskinja 6-1 i 3-0 prednost u drugome setu uz servis, ali se s dva uzastopna breaka Lučić uspjela vratiti.

Međutim, nakon toga ponovno gubi dva svoja servisa, propušta nekoliko break-lopti na servisu Kuznjecove i Ruskinja zasluženo odlazi u 2. kolo turnira. Razlog ovako uvjerljivog poraza su nedvojbeno neprisiljene pogreške naše tenisačice kojih je bilo 42. Statistički gledano, Lučić je u prosjeku "poklanjala" Kuznjecovoj gotovo tri poena u svakom gemu meča. Odnosno, Ruskinja je svaki gem praktički započinjala s prednošću 30-0.

Imala je Lučić trostruko više winnera od Ruskinje (23-7), ali je slabo, za razliku od svoje suparnice, koristila prilike za break (2-8, 6-8). U ovim trenucima Marin Čilić igra svoj susret 1. kola muškog turnira protiv Španjolca Daniela Munoza de la Nave.

Roland Garros, 1. kolo, žene:

Kuznjecova (26) - Lučić 6-1, 6-3

Linker
23. rujan 2024 22:19