POVRATAK U PARIZU

Čilić: 'Očekivao sam da će slučaj biti riješen za dva tjedna, radujem se povratku'

Čilić je svoj posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa
Piše: HinaObjavljeno: 27. listopad 2013. 09:42

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je pauzirao četiri mjeseca zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli, izjavio je kako se je nadao da će slučaj biti riješen za dva tjedna, ali se je zbog pritiska Međunarodne teniske federacije (ITF) povukao iz Wimbledona, objavila je u subotu novinska agencija Reuters.

"Moja noćna mora počela je 10. lipnja kada sam dobio pismo od Međunarodne teniske federacije u kojem je bilo navedeno da je u mom uzorku urina pronađen niketamid. Mislio sam da će sve biti riješeno za dva tjedna, ali ITF je vršio pritisak na moje odvjetnike i morao sam se povući iz Wimbledona", kazao je Čilić za Reuters nakon treninga u pariškoj dvorani Bercy.

Čilić je svoj posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola Francuzu Kennyju De Schepperu. Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak.

ITF je Čilića kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe u petak Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio na četiri mjeseca, pa će se Međugorac moći vratiti turnirima već sljedećeg tjedna na velikom ATP turniru u pariškoj dvorani Bercy. Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni.

"Biti ovdje u Parizu sa ostalim tenisačima za mene je najbolji poklon ove godine. U ponedjeljak će mi vratiti bodove sa turnira u Queen's Clubu i bit ću 31. ili 32. na ATP listi. Osjećam se kao da mi je pao veliki teret s leđa", dodao je Čilić, koji će u 1. kolu turnira u Parizu igrati protiv kvalifikanta.

Linker
17. lipanj 2024 10:37