AP
FINALE ZA POVIJEST

Čilić nakon trofeja karijere: Da je Nalbandian mene potegao, odmah bi dobio natrag!

'Dali su mi pehar, nema većeg, ni težeg na Touru. Bilo me malo strah, ali meni nisu fućkali, dobio sam pljesak. Mislim, meni je također žao da je ovako završilo'
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 19. lipanj 2012. 15:35

Marin Čilić se pokušao sjetiti sličnog detalja. Vratio se u polufinale Roland Garrosa, polufinale Nizozemca Martina Verkerka i Argentinca Guillerma Corije.

- Coria je bacio reket prema lopti koji se zavrtio i okrznuo skupljača lopti. Deset minuta su vijećali, ali ga nisu diskvalificirali. No, tamo nije bilo krvi, ni izravnog udarca.

Nije znao što se dogodilo nakon poena kojim je breaknuo za 4:3 u drugom setu. Nije znao da je pobjednik dok nije došao supervizor Tom Barnes.

- Supervizor mi je rekao što se dogodilo. Diskvalifikacija je bila apsolutni automatizam. Izgubio bi posao da je postupio drukčije. I to mi je rekao.

I dok je publika fućkala i skandirala "igrajmo dalje", mnogi nisu razumjeli zašto je Nalbandian diskvalificiran, Marinu Čiliću je, čini se, bilo neugodnije nego Nalbandianu koji je, unatoč svim izjavama znao da je to bio kraj.

- Na kraju sam mu pružio ruku, nešto je promrmljao, ali u očima se vidjelo koliko je bijesan.

Na kraju nije bilo ni normalne dodjele trofeja. Očito je da su svi željeli to što brže napraviti i nestati s terena.

- Dali su mi pehar, nema većeg, ni težeg na Touru. Bilo me malo strah, ali meni nisu fućkali, dobio sam pljesak. Mislim, meni je također žao da je ovako završilo.

Na kraju, dobro je što nije potegao Marina.

- Od mene bi dobio natrag.

Iako mu nije bilo do šale. Drago svakako.

Iako je i Queen's Club iz kategorije 250, nema dvojbe da je to Marinu najveći naslov. Imena tenisača koji su tamo pobjeđivali je konačna potvrda.

- Apsolutno najveći.

Na posljednja dva Wimbledona gubio je u prvom kolu.

- Nadam se da će dobar rezultat u Wimbledonu probuditi uspomenu na Queen's Club.

Henmana su diskvalificirali jer je pogodio skupljačicu lopti

Ovo se dogodilo u Wimbledonu. Tim Henman bio je mlad, dobar i išao je prema vrhu. U dvoboju parova, frustriran jednim promašajem, okrenut leđima mreži potegnuo je loptu - prema mreži.

Upravo u tom trenutku djevojčica koja je skupljala lopte protrčala u lovu na neku drugu loptu. Henmanova ju je pogodila, ništa se nije dogodilo, ali vrhovni sudac Alan Mills bio je neumoljiv. Kad mu je glavni sudac objasnio što se dogodilo, odmah je diskvalificirao Henmana. Ni za njega nije bilo popusta.

Linker
24. rujan 2024 02:30