ARGENTINA - HRVATSKA 1-1

Čilić nakon pet sati slomio otpor Nalbandiana, Del Potro ekspresno sredio Karlovića

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 06. travanj 2012. 17:19

Više od pet sati trebalo je Marinu Čiliću kako bi donio vodstvo hrvatskim tenisačima na gostovanju u Argentini u četvrtfinalu Davis Cupa. U ogledu obilježenom pogreškama Čilić je svladao Davida Nalbandiana 5-7, 6-4, 4-6, 7-6(2), 6-3...

Hrvatska je reprezentacije povela s 1-0 nakon prvog meča u Buenos Airesu, a za taj prvi bod Marin Čilić je na zemljanom terenu stadiona Parque Roca proveo 5 sati i 9 minuta. U susretu ružnom za gledanje tenisači su ukupno načinili 241 neprisiljenu pogrešku, a Međugorac se u svemu bolje snašao dva se puta vrativši nakon rezultatskog minusa.

U prvom je setu Nalbandian oduzeo servis Čiliću za 4-3, no kada je Argentinac servirao za set Marin je napravio break za 5-5. No, odmah je u narednom servis gemu hrvatski tenisač još jednom serijom grešaka omogućio iskusnijem domaćem predstavniku novu prednost koju je ovaj potom vlastitim početnim udarcem pretvorio u prvi set.

U drugom je setu nakon breaka Nalbandiana za 2-1, Čilić osvojio četiri igre u nizu i stigao do 5-2, a Argentinac je do kraja seta uspio vratiti oduzeti početni udarac, ali je pri servisu za 5-5 ponovno pokleknuo.

U trećem je setu ponovo Nalbandian prvi došao u prednost oduzevši servis Čiliću za 3-2, a do kraja je seta naš tenisač propustio nekoliko prilika silnim neprisiljenim greškama.

Četvrti je set ponudio najviše uzbuđenja, a posebno je dugo trajao drugi gem u kojem je Čilić propustio čak šest prilika za oduzimanje servisa. Seriju pogrešaka na break loptama prvi je hrvatski reket nastavio sve do tie-breaka u kojem je dominantnom igrom slavio sa 7-2.

Najlakše je Marin Čilić posao odradio u petom setu u kojem su se pojavili i problemi s grčevima. Na koncu su prve dvije meč lopte propuštene, također zbog neprisiljenih pogrešaka, da bi kod treće Nalbandian napravio neforsiranu pogrešku...

Juan Martin Del Potro je ekspresno poravnao na 1-1 u susretu četvrtfinala teniskog Davis Cupa protiv Hrvatske u Buenos Airesu...

Dva sata i 20 minuta trebalo je Argentincu da sa 6-2, 7-6(7) i 6-1 razbije "Diva sa Šalate" te, nakon za Argentince neočekivanog poraza Davida Nalbandiana od Marina Čilića, poravna na 1-1 nakon prvog dana.

Karlović je, izuzev drugog seta bio bez i najmanje šanse u susretu protiv vrlo dobro raspoloženog Del Potra. Argentinac je realizirao četiri od 11 ponuđenih break-lopti, dok naš tenisač nije uspio realizirati jednu jedinu koju je izborio još u prvome setu.

Imao je Karlović priliku odigrati barem četiri seta protiv Del Potra, ali nažalost nije uspio iskoristiti nijednu od četiri set-lopte u tie-breaku drugog seta. Poveo je Karlović sa 6-3 u pripetavanju, ali je Del Potro s dva uzastopna poena smanjio na 6-5, te mini-breakom na Karlovićev servis vratio tie-break u egal. Imao je naš tenisač i set-loptu, ali na Del Potrov servis, kod rezultata 7-6, ali ni nju nije realizirao, već je s tri izgubljena poena zaredom ispustio drugi set.

Žal za propuštenim je kod Karlovića učinila svoje u trećem setu kada je Argentinac s pet uzastopnih gemova odjurio do 5-0. Nekoliko minuta kasnije Del Potro je svojim servisom zaključio priču prvog dana susreta između Argentine i Hrvatske.

U subotu je na redu susret parova u kojem su, barem na papiru, Argentinci dosta veliki favoriti.

Čilić: Možemo se nadati pobjedi i ulasku u polufinale

- Ovo mi je najdraža pobjeda u Davis cupu. Igrati u gostima, prvi put nakon nekoliko godina i to pod ovakvim uvjetima, pred ovom publikom, protiv igrača koji gotovo nikad nije izgubio na domaćem terenu... Gledajući na to da nisam od početka sezone bio u turnirima, da nisam odigrao previše mečeva, sve to mi je davalo snage da tjeram više i da si s ovim mečem otvorim sezonu i da krenem s pobjedama.

- Možemo se nadati pobjedi i ulasku u polufinale. Oni imaju imperativ pobjede i na Argentincima je veliki pritisak. Svaki meč će biti otvoren, a publika sve zagrijanija, atmosfera bolja, ali na to smo sve spremni.

Davis Cup, četvrtfinale:

Argentina - Hrvatska 1-1

Nalbandian - Čilić 7-5, 4-6, 6-4, 6-7(2), 6-3

Del Potro - Karlović 6-2, 7-6(7), 6-1

Linker
23. rujan 2024 14:25