AFP
TENIS - DALLAS

Čilić je kvalitetniji igrač koji igra sve bolje, Dancevic će se oslanjati na svoj servis...

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 16. ožujak 2012. 11:21

Čilić je dan ranije došao do prve pobjede sezone i to mu je očito malo opustilo ruku. Protiv Rosola je krenuo odlično, te je osvojio čak devet gemova u nizu. U tom trenutku je malo ipak izgubio koncentraciju, Čeh je uspio vratiti servis i meč je dobio novi ton.

Izmjenjivale su se šanse na reternu, više Hrvat nije bio dominantan i nekako su ipak došli do tie-breaka. S obzirom da je Hrvat zadnja dva tie-breaka, ona protiv Nalbandiana, izgubio, iako je imao vodstvo u oba, sigurno mu nije bilo ugodno. No, odradio je to vrlo dobro, izgubio samo dva poena i stigao tako do druge pobjede u nizu. Prvi nositelj izgleda sve bolje svakim novim mečom i čini se da je odluka dolaska ovdje bila prava.

Dancevic i Lu su odigrali vrlo kvalitetan meč do trećeg seta kad su živci i nervoza preuzeli kontrolu. Kanađanin je u prvom setu odlično servirao i to ga je držalo u meču, no odlučio je tie-break koji je Lu više-manje poklonio s nekoliko grešaka u nizu.

Drugi set je Lu podigao razinu i stvarao priliku za prilikom iz kojih se Dancevic spretno izvlačio. No, ni on nije uspio izvući gem u kojem je Lu došao do breaka za drugi set. U tom gemu je odlični Tajpežanin spojio tri retern winnera što se rijetko viđa u profesionalnom tenisu, posebno jer Dancevic ima vrlo dobar servis.

Nakon toga je Kanađanin odjurio na 4:0, no kod njega je već uobičajeno da komplicira kad je pred vratima pobjede. Lu se nekako uspio vratiti na 4:3 i servis za izjednačenje. No, sav taj trud je upropastio s novom nizom grešaka i tako se kvalifikant našao u četvrtfinalu. Protiv Čilića će trebati daleko bolje serviranje jer teško da će hrvatski tenisač odigrati toliko grešaka kao Lu u trećem setu.

Ostali parovi:

B. Phau - R. Haase (18:00)

L. Lacko - I. Andreev (18:30)

T. Haas - G. Muller (21:00)

Linker
07. listopad 2024 12:21