ATP ZAGREB INDOORS

Čilić izbacio kuma Dodiga za polufinale: 'Dosta mi je mečeva protiv Hrvata!'

Marin Čilić izborio je plasman u polufinale ATP turnira u Zagrebu nakon što je sa 7-5, 6-4 pobijedio Ivana Dodiga. U polufinalu ga čeka Nijemac Bjor Phau
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 07. veljača 2014. 17:46

Kumovska partija šaha iznjedrila je, ipak, očekivanog pobjednika. Marin Čilić plasirao se u polufinale Zagreb Indoorsa preko ponajboljeg prijatelja, Ivana Dodig, svladavši ga u meču koji nije obilovao majstorijama, ali je presudio Čilićev servis koji se pokazuje kao sve važnije i ozbiljnije oružje.

- Nikada nije lako igrati ovakve mečeve. Ivanu je bilo posebno teško, jer je dan ranije morao igrati protiv Karlovića. Čovjek bi mislio da fizički taj meč nije bio naporan, ali uvijek je nezgodno i psihički zahtjevno igrati s Ivom - “pravdao” je prijatelja Čilić.

Nove bore za Gorana

Marin je bolje otvorio meč, odjurio do 4-1, ali nije uspio zaključiti set normalnim, očekivanim putem. Servirajući za set otvorio je Dodigu 0-40, spasio dvije break-lopte pa traljavo pao na trećoj. Sigurno je time priuštio još pokoju boru Ivaniševiću, koji je jučer pokušavao biti što neutralniji. Ipak, Goran posebno radi s Marinom na zaključivanju setova, njegovoj rak-rani u proteklim godinama, i deveti gem prvog seta jučer ga sigurno nije razveselio.

Ipak, Čilić se izvukao u 12. gemu, breaknuo za set i trasirao put prema pobjedi. Kada je Dodig u četvrtom gemu drugog seta izgubio servis i break prednosti, postalo je jasno da je Čilić u velikoj prednosti.

Najveće iznenađenje

- Da je dobio taj servis, bilo bi mu lakše u nastavku jer su došle nove loptice pa bi bilo i lakše dobiti servis-gem. S obzirom na nekoliko sretnih trenutaka, poput poena na meč-loptu kada je moj retern neuobičajeno prešao mrežu, mogu reći da je sreća odlučila - kazao je Čilić, kojemje ovo bila 20. pobjeda na Indoorsu. Ima tri naslova, nikada nije izgubio u polufinalu i bio favorit kakav će biti u današnjem polufinalu od 16 sati.

Kuriozitet turnira je da su u polufinalu dvojica igrača, koji su međusobno igrali u posljednjem kolu kvalifikacija. Bjorn Phau je u Zagrebu dobio šest mečeva zaredom, a Daniel Evans se nada da će ponoviti Sergija Stahovskija, koji je 2008. ušao u turnir kao sretni gubitnik pa ga osvojio.









ATP Zagreb, četvrtfinale:

MARIN ČILIĆ (HRV/5) - IVAN DODIG (HRV/4) 7-5, 6-4

Bjoern Phau (Njem) - Dudi Sela (Izr) 6-4, 6-3

Tommy Haas (Njem/1) - Andrej Kuznjecov (Rus) 7-6, (6), 6-4

Daniel Evans (VB) - Philipp Kohlschreiber (Njem/3) 6-4, 2-6, 6-4

Linker
30. rujan 2024 00:24