Ronald Goršić / CROPIX
PONOSNI TRENER

Čilić ispalio najviše aseva, Goran presretan: 'Sada imam i dokaz da sam pomogao'

'Znate li kad je Marin bio blizu vrha na takvoj listi? Nikad. Tu statistiku nije ni gledao...'
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 11. veljača 2014. 20:29

Bio je to poziv sretnog čovjeka. I više od toga.

- Pogledaj tko vodi po broju asova. Pogledaj...

I da se ne bih šokirao, Goran Ivanišević mi je odmah rekao Čilić. U prosjeku po meču, nemoguće je dostići Ivu Karlovića, ali Marin ih je zabio 145. Najviše.

- I da mu ništa nisam pomogao u karijeri, ima dokaz. Napismeno. Znaš li kad je Marin bio blizu vrha na takvoj listi? Nikad. Tu statistiku nije ni gledao, odmah bi preskočio. Sad će morati.

Nakon finala u jednom trenutku izgledao sretnije nego kad je i on pobjeđivao. Dobro, ne kao što je bio sretan nakon Wimbledona, ali...

- Istina je, stvarno sam bio sretan. Znam kako je bilo u Australiji, znam koliko mu je bio potreban ovakav rezultat.

Najteži tjedan ove sezone?

- Apsolutno. Branio je naslov, igrao kod kuće i bez obzira na to što neki misle da je to lako - nije lako. Ali tako je to kod nas, ne valja ovo, ne valja ono...

Tek su počeli i Goran zna da ništa ne ide preko noći, ali...

- Marin se zna vratiti na staro kad je frka, ali prihvaća ono što kažem. A ne kažem puno, jednu ili dvije stvari. Taktički je to odigrao savršeno. Način na koji je to prihvatio. I odigrao.

Marin Čilić je u velikom stilu obranio Zagreb...

- Pobijedio je Haasa u finalu, čovjeka koji je 12. na svijetu. Osvojio je Zagreb bez izgubljenog seta. Velika je to stvar. Obranio je bodove, sad još ostaje nekoliko turnira, mjesec i pol. U Miamiju je bio četvrtfinalist, onda nema ništa za braniti osim Queen's Cluba, ali to je sitnica.

Još jednom je ponovio da je ovo bio najteži tjedan Marina Čilića. Sad će, nakon 4. naslova na PBZ Zagreb Indoorsu, sve biti lakše.

- Nije bilo briljantno u Australiji, ali sad je sve bolji. I zato sam sretan. Jer znam što je sve prošao, znam koliko mu je ovo trebalo i koliko mu to znači...

Linker
30. rujan 2024 06:19