Drago Sopta/CROPIX
MARINOV SAVRŠEN DAN

Čilić i Dodig pregazili Kolumbijce: 'Još tri pobjede i eto nam medalje'

Dvojica su Međugoraca u 1. kolu turnira koji se igra na travi Wimbledona pobijedili Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Santiaga Giralda sa 6-3, 6-4
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 31. srpanj 2012. 00:06

Marin Čilić savršeno je odradio prvi radni dan u Wimbledonu. Dvije pobjede u četiri seta. U drugom poslu dana pomogao mu je Ivan Dodig.

- Na travi nema previše igre i kretanja, nisam umoran - najavio je Čilić prije još jednog dana u kojem ga čekaju dva meča. Osim ako ne padne kiša koja je najavljena.

Dvostruki program otvorio je pobjedom protiv Austrijanca Jürgena Melzera 7-6 (2), 6-2. Predvečer, po vjetrovitom i hladnom vremenu na vrlo prisnom terenu broj 11, u paru s Dodigom obračunao se s kolumbijskom kombinacijom Cabal/Giraldo 6-3, 6-4. u oba meča Čilić je bio uvjerljiv. Val dobre igre koji jaše već više od mjesec dana produžio je i na Olimpijske igre.

Zanimljiviji je bio singl, iako neizvjesnost nije stanovala niti u meču parova. Nesuđeni hrvatski zet bjesnio je nakon što je sutkinja loptu koju je on vidio dobrom procijenila autom.

- Jesi li ti Hrvatica? Nema šanse da je bila aut.

Ali uzalud mu trud. I trubljenje o nepravdi. Promjene nije bilo. Izgubio je servis, a malo kasnije i meč. Kolumbijci se na ništa nisu bunili. Nisu imali razloga. Pred budnim okom stolnotenisačice Yuan Tian koja je jedina od hrvatskih sportaša došla u Wimbledon pokazali su da imaju lijepu budućnost u paru.

- Izgledalo je sjajno, iako jako dugo nismo igrali zajedno.

Niti jedan od njih nije se mogao sjetiti kada su posljednji put igrali u paru. Kažu da to nije niti važno jer su već u prvom meču pronašli pravu igru. Zemljaci na travi, napokon su se pronašli. Dvojica Međugoraca krenula su u pohod prema medalji.

U pojedinačnom meču, u 2. kolu, Čilića čeka Hewitt. Bit će to drugi meč dana na terenu broj 2. Prije njih, od 12.30, igrat će Lisicki i Švedova.

- Protiv Melzera sam se uigravao, protiv Hewitta će biti teže. Poznato je da se dobro snalazi na travi.

Dodig: Još tri pobjede do medalje

Prvi hrvatski srpski teniski obračun je otpao. Par Đoković-Troicki izgubio je od Brunstroma i Lindestadta 6-7, 3-6.

- Šveđani su bolji. Linsted je ove sezone treći put igrao finale Wimbledona, dok je Brunstrom visok i ljevak.

Meč parova na rasporedu je kao posljednji na terenu broj 14.

- Imamo šanse za veliki rezultat, jer mnogi najbolji parovi na ATP Touru nisu iz iste zemlje pa ih nema ovdje. Još tri pobjede i eto nam medalje - poručio je Ivan Dodig.

Linker
24. rujan 2024 06:26