Luka Mikrut

 ROBERTA CORRADIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
ZG CHALLENGER

Četvorica Hrvata u četvrtfinalu Zagreb Opena, bez predstavnika smo u konkurenciji parova

Četvtak je dan koji nudi najbogatiji program za teniske zaljubljenike
Piše: HinaObjavljeno: 05. lipanj 2024. 21:15

Četvorica hrvatskih tenisača će u četvrtak na zagrebačkoj Šalati tražiti put prema četvrtfinalu ATP Challengera Zagreb Open. Dini Prižmiću, Nini Serdarušiću i Mateju Dodigu se u srijedu u drugom kolu pridružio Luka Mikrut koji je sa 6-1, 7-6 (2) pobijedio Roka Horvata.

Mikrut će prvi od spomenute četvorice na središnji teren, a u drugom meču od 10 sati s druge strane mreže će ga čekati osmi nositelj turnira, Portugalac Henrique Rocha. Splićanin, koji je prošli tjedan osvojio turnir ITF World Toura u Bolu na Braču, pokušat će nastaviti taj pobjednički niz i probiti se do svog prvog četvrtfinala na ATP Challenger Touru.

Ne prije 14 sati će ponovno u akciji biti Dino Prižmić, koji je svoj meč prvog kola dovršio još u ponedjeljak. U srijedu je doznao da će mu suparnik biti Kazahstanac Dmitri Popko koji je u tri seta svladao Argentinca Renza Oliva. Osvajanjem naslova na prošlogodišnjem Challengeru u Banjoj Luci 18-godišnji Splićanin je dokazao da je spreman za najveće rezultate na ovoj razini.

Program na središnjem terenu zaključit će Nino Serdarušić i Matej Dodig. Jedan od njih dvojice će igrati u četvrtfinalu. Serdarušićeva prednost je iskustvo, godine igranja na ovoj razini u kojima je pet puta došao do finala Challengera, ali još čeka na prvi naslov. Osječanin Matej Dodig je prije mjesec i pol dana na Challengeru u Splitu došao do polufinala i dokazao da je već spreman i za ovu razinu turnira.

Nažalost, hrvatski predstavnici nisu imali uspješan dan u konkurenciji parova. Dan je loše počeo kad je stigla vijest da je Nino Serdarušić bio prisiljen odustati od nastupa zbog glavobolje pa je propala prilika da sa Slovencem Blažom Rolom, nakon prošlogodišnjeg osvajanja trofeja na umaškom ATP turniru, pokuša osvojiti i Zagreb Open.

Za Mateja Dodiga i Luku Mikruta su drugi nositelji, Subotičani Ivan i Matej Sabanov, bili previsoka prepreka. Uz solidan otpor hrvatskog para braća Sabanov su se probili u četvrtfinale pobijedivši sa 6-3, 6-3. Tek gem manje osvojili su Vito Horvat i Emanuel Ivanišević u dvoboju s Izraelcem Danielom Cukiermanom i Austrijancem Davidom Pichlerom, koji su slavili sa 6-2, 6-3. Posljednji se na terenu našao Zvonimir Babić, koji je zaigrao u paru s Amerikancem Nicolasom Morenom de Alboranom. U izjednačenom dvoboju svladali su ih Britanac Scott Duncan i Amerikanac Hunter Reese sa 7-6 (4), 6-3.

Četvtak je dan koji nudi najbogatiji program za teniske zaljubljenike, jer će na Šalati biti odigrano svih osam mečeva osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji te sva četiri četvrtfinalna dvoboja parova.

Linker
01. srpanj 2024 17:12