Kei Nishikori

 TIZIANA FABI Afp
DVA POVRATNIKA

Bivši finalist US Opena vratio se tenisu, javio se i član Velike četvorke: ‘Spremam se za Wimbledon‘

‘Ako me pitate kako se fizički osjećam, u posljednjih 6 do 9 mjeseci sam doista bio jako dobro‘
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2023. 12:04

Nekadašnji svjetski broj jedan i trostruki pobjednik na Grand Slam turnirima, 36-godišnji britanski tenisač Andy Murray tvrdi da se fizički osjeća najbolje otkako je 2019. po drugi put morao na operaciju kuka, što je odlična vijest za njegove navijače.

U želji da što spremniji dočeka nastup na domaćem Grand Slam turniru koji će biti održan na wimbledonskoj travi od 3. do 16. srpnja, Murray je preskočio nastup na Roland Garrosu i odlučio se prilagoditi na travu igrajući Challenger turnirima u Surbitonu i Nottinghamu. Prvi je završio kao pobjednik, a na drugom, koji je u tijeku, bez izgubljenog seta je stigao do četvrtfinala u kojem ga u petak čeka Švicarac Dominic Stricker.

"Ako me pitate kako se fizički osjećam, u posljednjih šest do devet mjeseci sam doista bio jako dobro, najbolje što sam se osjećao poslije operacije, a to je vrlo pozitivno. Odigrao sam dosta mečeva. Uvijek sam se na travi dobro osjećao, tako da će mi sljedeći tjedni biti dobar test", rekao je Murray nakon što je u četvrtak u osmini finala svladao Francuza Huga Greniera sa 6-3, 7-5.

image

Andy Murray

OSCAR BARROSO Dppi Via Afp

Škot se trenutačno nalazi na 44. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i u nadolazećim tjednima se nada da će dovoljno popraviti svoj plasman kako bi na trećem Grand Slam turniru u sezoni uživao status nositelja. Nakon što je 2012. na US Openu osvojio svoj prvi trofej na jednom od četiri najveća svjetska turnira, sljedeća dva je podignuo na domaćem terenu (2013. i 2016.).

Nakon Nottinghama, Murray će nastupiti na turniru u londonskom Queen‘s Clubu, na kojem je pet puta pobjeđivao sve svoje suparnike (2009., 2011., 2013., 2015. i 2016.).

"Teško mi je reći je li ovo moja najbolja razina. Nimalo ne podcjenjujem igrače s kojima sam se do sada susretao, jer sam svjestan da se radi o vrlo dobrim igračima. No, kad igrate protiv onih koji su među najboljom desetoricom, oni su sposobni razotkriti neke slabosti u vašoj igri. Dajem sve od sebe kako bih imao najbolju moguću pripremu za Wimbledon", zaključio je Murray.

Ovaj teniski tjedan obilježio je i povratak još jednog igrača koji je morao operativnim zahvatom riješiti bolove u predjelu kuka, a radi se o 33-godišnjem Japancu Keiju Nishikoriju, tenisaču kojega je 2014. u finalu US Opena pobijedio Marin Čilić.

Nishikori se nakon tog US Opena, u veljači 2015. uspeo do četvrtog mjesta na ATP ljestvici, da bi sedam godina poslije, u siječnju 2022. završio na operaciji kuka. Japanski tenisač je tijekom oporavka od ovog zavata ozlijedio i skočni zglob, što je dodatno produžilo proces njegovog povratka na teren. Nastup na ovotjednom Challengeru u Portoriku prvi mu je od listopada 2021.

Nishikori je zbog dugotrajne stanke ostao bez renkinga pa je dobio pozivnicu za glavni turnir, a u prvom kolu je sa 6-2, 6-4 svladao Amerikanca Christiana Langma (ATP - 333.). U osmini finala je s 4-6, 6-3, 6-2 nadigrao još jednog američkog predstavnika Mitchella Kruegera (ATP - 258.), a do pobjede je stigao nakon dva sata i 20 minuta igre.

"U početku mi je nedostajalo strpljenja, ali poslije mi je sve polazilo za rukom. Osjećam veliki umor, sličan onome koji sam imao nakon igranja u polufinalu na Grand Slam turnirima. Dat ću sve od sebe u sljedećem meču", najavio je Japanac koji je poslije finalnog poraza od Čilića na US Openu još dvaput bio polufinalist (2016. i 2018.).

Nishikorijev sljedeći suparnik u Portoriku bit će Australac Adam Walton (ATP - 254.).

Linker
27. travanj 2024 11:43