Neja Markičević/CROPIX
ATP MARBELLA

Antonio Veić u polufinalu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2012. 15:11

Hrvatski tenisač Antonio Veić plasirao se u polufinale ATP Challenger turnira u španjolskoj Marbelli pobjedom nad Rusom Andrejom Kuznjecovim 6-3, 3-6, 7-6(2).

U drugom međusobnom susretu Veić je upisao prvu pobjedu nakon velike borbe i dva i pol sata igre protiv vrlo dobrog Rusa. S po jednim breakom je svaki od tenisača riješio prva dva seta. Prva dionica pripala je našem tenisaču, a druga ruskom, pa je meč otišao u odlučujući treći set, baš kao i prije dvije godine kada je Kuznjecov slavio s glatkih 6-2 (u 3. setu).

Ovoga je puta naš tenisač bio spretniji i slavio sa 7-6(2), ali tek nakon nekoliko "ludih" preokreta. Najprije je Veić poveo s 3-0, ali Rus se ekspresno vraća i poravnava na 3-3, te ima break-loptu za 4-3. Međutim, naš tenisač spašava svoj servis-gem i radi novi break za vodstvo 5-3.

Pri servisu za meč Veić nije uspio izboriti meč-loptu, a Rus se po drugi put vraća iz rezultatskog minusa u trećem setu. Štoviše, Kuznjecov nakon toga zadržava svoj početni udarac i radi break na Veićevom, te ima priliku okončati meč vlastitiom servisom.

No Veić se ovoga puta spašava i meč odlazi u tie-break. Mini-breakova nije bilo sve do prednosti našeg tenisača 3-2, a nakon toga Rus više ne osvaja nijedan poen, a Veić odlazi u polufinale, gdje ga čeka bolji iz španjolskog okršaja između Rubena Ramireza Hidalga i Alberta Montanesa.

Recimo i da se turnir igra na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 30 tisuća eura.

ATP Challenger Marbella, četvrtfinale:

Veić (7) - Kuznjecov (2) 6-3, 3-6, 7-6(2)

Linker
22. rujan 2024 06:36