Carlos Alcaraz

 RODRIGO OROPEZA Afp
TENISKA IGRA PRIJESTOLJA

Alcaraz poslao poruku Đokoviću: ‘Tu sam da ga spriječim. Pripremite televizor...‘

Španjolac je postao najmlađi broj 1 u povijesti nakon što je 2022. osvojio US Open
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2023. 06:17

Carlos Alcaraz je trenutno drugi igrač svijeta, a jasno je da je riječ o igraču koji će godinama dominirati svjetskim tenisom. Mladi Španjolac je sada poslao jasnu poruku najvećem rivalu Novaku Đokoviću i poručio mu kako je ovdje kako bi ga zaustavio u nove pohode na Grand Slam turnire.

Đoković je osvojio tri od četiri Grand Slam turnira ove godine, a Alcaraz je jedini koji je uspio Srbina pobijediti na Wimbledonu ove sezone. Ovo je bila četvrta sezona u Đokovićevoj karijeri koju je završio s tri najveća trofeja. Isto mu je uspjelo 2011., 2015. i 2021. godine.

Đoković je nakon osvajanja ATP Finala 2023. godine odgovorio na pitanje kako se još može popraviti i tako zapravo najavio pohod na četiri Grand Slama iduće sezone.

- Možete pobijediti u četiri Grand Slama i odnijeti olimpijsko zlato. Uvijek imam najveće ambicije i ciljeve. Isto će biti i iduće sezone, to je sigurno - komentirao je Đoković.

Niti jedan tenisač nije uspio osvojiti Golden Slam. To je uspjela tek Steffi Graf 1998. godine. Alcaraz je na konferenciji za medije prije turnira u Meksiku komentirao Đokovića i njegove najave.

- Đoković je iz godine u godinu pokazao da je spreman osvojiti četiri Grand Slama i olimpijsko zlato, ali mi smo tu da to spriječimo, ima igrača koji su ga u stanju pobijediti - rekao je Španjolac pa dodao:

- Pripremite svoj TV da me možete pratiti u 2024. godini jer će to biti godina puna energije i dobrih vremena. Nastojim se fokusirati na karijeru. Moj san je postati jedan od najvećih u povijesti.

Alcaraz je postao najmlađi broj 1 na svijetu nakon što je 2022. osvojio US Open.

- Oduvijek sam sanjao da sam broj jedan u svijetu. Jako brzo sam to ostvario i postao najmlađi u povijesti kojem je to uspjelo. Ne tražim rekorde, daleko od toga, ali želim doseći svoj san. Ne bih se bunio ni da sam postao broj jedan s 25 godina. Mi smo u teniskim knjigama rekorda i to me jako veseli. Nadam se da će potrajati još godinama - zaključio je 20-godišnji Španjolac.

Linker
06. listopad 2024 12:24