WTA MOSKVA

20. naslov za Wozniacki

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2012. 15:40

Danska tenisačica Caroline Wozniacki, koja je dobila pozivnicu organizatora, osvojila je dvoranski WTA turnir u Moskvi nakon finalne pobjede 6-2, 4-6, 7-5 protiv Australke Samanthe Stosur.

Za Wozniacki je ovo drugi ovogodišnji osvojeni WTA turnir, ali i jubilarni dvadeseti u karijeri. Uz to je prekinula kratki crni niz od dva poraza u međusobnim ogledima protiv Stosur, te ukupno je izjednačila omjer na 3-3 protiv Australke.

Meč je Wozniacki otvorila breakom i odlaskom na 3-0 prednost. Stosur je vratila zaostatak, došla na 2-3, samo da bi opet upala u seriju izgubljenih gemova (četiri). U prvih šest gemova drugog seta se dogodilo ono što se toliko često događa u mečevima tenisačica, pa čak i onih najboljih. Šest break-gemova zaredom rezultiralo je s 3-3, ali je završnicu drugog seta bolje odradila Stosur koja ne samo da je izjednačila u setovima na 1-1, već je dobila i prva dva gema ključnog trećeg seta.

Wozniacki se ipak vratila do 3-3 i tada je krenula velika borba. Kod 4-3 za australsku tenisačicu Wozniacki je uspjela spasiti tri break-prilike. Nakon toga nije bilo break-šansi sve do posljednjeg dvanaestog gema. Wozniacki prvu meč-loptu nije iskoristila, ali jest drugu, čime je dobila meč dug dva sata i 14 minuta.

Wozniacki je koristila break-prilike 8-12, a Stosur 6-15. Ukupno je danska igračica osvojila deset poena više u meču (96-86)

WTA Moskva, finale:

Wozniacki (3) - Stosur (1) 6-2, 4-6, 7-5

Linker
23. rujan 2024 20:29