AFP
 CLIVE BRUNSKILL
DOLAZI NAJBOLJI NA SVIJETU

Spektakl u Višnjiku! Novak Đoković uskoro stiže u Zadar, igrat će i protiv Marina Čilića!

Tjednima se šuška o tome kako će vlasnik 17 Grand Slamova uskoro početi brusiti formu za povratak
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 22. svibanj 2020. 16:54

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u lipnju stiže u Zadar i igrat će ekshibicijski turnir u sklopu serije Adria Tour. Sjajnu vijest za sve ljubitelje tenisa, pa i sporta uopće, u petak je objavio Đokovićev menadžerski tim.


Tjednima se šuška o tome kako će vlasnik 17 Grand Slamova uskoro početi brusiti formu za povratak na Tour. Goran Ivanišević čak je i natuknuo da će njegov pulen igrati turnire po Srbiji i okolici, no detalji Adria Toura, kojem će osim Zadra (20. i 21. lipnja) domaćini biti Beograd (13. i 14. lipnja), Crna Gora (27. i 28. lipnja) i Banja Luka (3. i 4. srpnja), ipak su se čuvali u tajnosti do zadnjeg trenutka.

image
Getty Images
DANIEL POCKETT

Već je najavljeno da će Đoković odigrati sva četiri turnira, a u Zadru će nastupiti i Marin Čilić, koji kaže da je to "obećao Novaku". Organizatori su u kontaktu i s Bornom Ćorićem, koji nam je također potvrdio da bi volio zaigrati, što znači da bismo mogli gledati nekoliko pravih regionalnih "derbija".


Uzbuđenjima tu nije kraj jer će na Adria Touru biti i treći igrač svijeta Dominic Thiem, ali i Grigor Dimitrov. Još se ne zna hoće li i njih dvojica biti u Zadru. U svakom slučaju, u idućim će danima biti najavljeno još sudionika, a cijela turneja imat će humanitarni karakter.


Igrači će biti raspoređeni u dvije skupine po četiri te igrati skraćeno, na dva dobivena seta do četiri gema. Pobjednici skupina međusobno će se u nedjelju boriti u finalu. Turnire će prenositi Sportklub, čija će slika ići u cijeli svijet, a u ovom trenutku se još ne zna hoće li na mečeve na Višnjiku moći doći i gledatelji. No kakve god budu mjere, ne treba sumnjati da će Đokovićev dolazak izazvati pravu maniju...

Linker
04. svibanj 2024 09:10