AP Photo
WTA MADRID

Serena i Nadal u polufinalu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2013. 20:30

Nakon ispadanja Novaka Đokovića i Rogera Federera, zemljani ATP turnir u Madridu, iz Masters serije 1000, nije ostao i bez svog glavnog junaka - Rafaela Nadala

U španjolskom obračunu, ogledu četvrtog i petog na svijetu David Ferrera i Rafaela Nadala, pobijedio je dvostruki pobjednik madridskog turnira Nadal sa 4-6, 7-6(3), 6-0.

Imao je Ferrer na pladnju veliku pobjedu protiv rivala kojeg je pobijedio samo četiri puta tijekom 21 meča. Imao je Ferrer 6-4, 4-1, ali i što je važnije, prilično indisponiranog suparnika sa suprotne strane mreže. Istovremeno, Ferrer je set i pol djelovao stvarno dobro, bolje od Nadala i prilično samouvjereno pri svakom udarcu.

U tom je trenutku krenuo veliki preokret, pa je tako Nadal došao do 5-4 u drugom setu i servisu za izjednačenje u setovima. Obratima nije bilo kraja, pa je Ferrer poveo 6-5 i došao dva poena blizu slavlja (15-30 na servis Nadala). Iz te opasne situacije se spasio Nadal, potom dominirao u tie-breaku, a konačno i potpuno protutnjao trećim setom u kojem je Ferrer uzeo - nula gemova.

Ukupno je Nadal sedam puta uzimao servis suparniku, dok je Ferrer to učinio u pet navrata. Meč je trajao dva sata i 36 minuta.

Niti jedan od prva četiri nositelja na ATP turniru u Madridu nije ugledao polufinale. Poslije Đokovića, Federera i Ferrera ispao je na ovom zemljanom turniru iz Masters serije 1000 i treći tenisač svijeta Andy Murray.

Krivac za to je češki tenisač Tomaš Berdych koji je pobijedio Britanca 7-6(3), 6-4, čime je dobio i treći meč na zemlji protiv ovog suparnika, u isto toliko mečeva. Ujedno je Berdych poveo 5-4 u međusobnim mečevima protiv Murrayja i dokazao se kao tenisač koji ne leži pobjedniku prošlogodišnjeg US Opena.

Dva sata je trajao prevrtljivi meč u kojem su obojica tenisača imala mnogo break-prilika. U prvom setu je Murray imao čak šest, ali ih je iskoristio samo za jedan break (koliko je napravio i Berdych). Čeh je dominirao u tie-breaku, a potom je i uvijek korak ispred bio u drugom setu, u kojem je dva puta oduzimao servis suparniku.

U tom je setu Berdych silno napadao drugi Britančev servis i nakon njega uzeo 58 posto poena. Ta igra nakon drugog servisa, u kojoj je Čeh bio bolji, možda je bila i presudna za konačni rezultat.

Berdych će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Wawrinka - Tsonga, dok je u drugom polufinalu Rafael Nadal posve iznenađujuće dočekao sunarodnjaka Pabla Andujara.

Baš kao i Dimitrov, koji je nakon velike pobjede protiv Đokovića kolo kasnije izgubio od Wawrinke, tako je i Japanac Kei Nishikori nakon slavlja protiv Federera odigrao vrlo slabo i izgubio od Andujara 6-3, 7-5.

Nishikori je užasno koristio break-prilike (jedna od 12), a nakon što je spasio servis Andujara za meč, kod 5-4 u drugom setu, opet je kiksao i vrlo brzo nakon toga potpisao poraz.

Dva sata i četrnaest minuta se mučila prva igračica svijeta Serena Williams kako bi preko domaće tenisačice Anabel Medine Garrigues došla do polufinala WTA zemljanog turnira u Madridu.

U silnim je problemima bila Serena protiv 63. tenisačice na svijetu koja je, nevjerojatno, dobila drugi set bez da je Amerikanki dala i jedan gem. Treba reći da je u ovom meču, praktički od početka do kraja, Serena strašno mnogo griješila, ali treba pohvaliti i sve što je napravila Španjolka.

U trećem je setu Serena imala startno vodstvo 2-0, te je imala dvije vezane break-lopte (15-40) za 3-0, kao i tri gem-lopte za 3-1. No, u tim se trenucima španjolska tenisačica vratila u meč i do kraja držala u velikim problemima najbolju na svijetu. No, Medina Garrigues ipak nije uspjela do kraja kreirati veliku senzaciju u Madridu.

U polufinalu će Williams igrati protiv Talijanke Sare Errani koja je relativno lako pobijedila Ruskinju Jekatarinu Makarovu sa 6-4, 6-3. Na početku oba seta je Errani radila break i potom držala prednost sve do kraja.

U drugom polufinalu će igrati Marija Šarapova i Ana Ivanović. Obje su lako obavile posao ovog petka - Šarapova je sa 6-2, 6-4 svladala Estonku Kaiju Kanepi, dok je zbilja u sjajnoj formi Ivanović koja je sa 6-3, 6-1 otpuhala s terena Angelique Kerber.

WTA Madrid, četvrfinale:

S. Williams (1) - Medina Garrigues 6-3, 0-6, 7-5

Errani (7) - Makarova 6-4, 6-3

Ivanović (16) - Kerber (6) 6-3, 6-1

Šarapova (2) - Kanepi 6-2, 6-4

ATP Madrid, četvrtfinale:

Nadal (5) - Ferrer (4) 4-6, 7-6(3), 6-0

Andujar - Nishikori (14) 6-3, 7-5

Berdych (6) - Murray (3) 7-6(3), 6-4

Wawrinka (15) - Tsonga (7) (kasnije)

Linker
23. rujan 2024 10:28