Goran šebelić/CROPIX
TENISKI DIJAMANTI

Savršeni dan juniora: Ana Konjuh i Borna Ćorić prošli u finale US Opena!

US Open bi trebao biti šlag na torti fenomenalne sezone mlade Dubrovčanke
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 07. rujan 2013. 22:02

Nedjelja je povijesni dan za hrvatski tenisu u New Yorku. Prvi će se puta na nekom Grand Slam turniru dvoje hrvatskih predstavnika boriti za finale juniorskog turnira. Naslov nije garantiran jer nema međusobnog finala, Ana Konjuh igra za ženski, a Borna Ćorić za muški naslov.

Ana Konjuh plasirala se u finale juniorskog US Opena. Najbolja hrvatska juniorka u polufinalu se bez većih problema obračunala s Japankom Mayo Hibi slavivši sa 6-3, 6-3.

Drugoj juniorki svijeta to će biti drugi Grand Slam finale ove sezone. U Melboruneu je u finalu svladala Čehinju Siniakovu uzevši naslov, a upravo je Hibi u četvrtfinalu svladala Siniakovu.

Petnaestogodišnju Dubrovčanku, kojoj bi US Open trebao biti posljednji juniorski turnir u karijeri jer je već 284. seniorka svijeta, u finalu čeka tamnoputa Amerikanka Tornado Alicia Black. Šest mjeseci mlađa, 72. juniorka svijeta, najveće je iznenađenje turnira. U polufinalu je svladala Njemicu Lottner, koja je od Konjuh bila bolja u polufinalu Roland Garrosa.

US Open bi trebao biti šlag na torti fenomenalne sezone mlade Dubrovčanke. Osim naslova u Melbourneu i novog finala u New Yorku, Ana ima polufinala u Parizu i na Wimbledonu.

Borna Ćorić je u u muškom polufinalu svladao prvog nositelja Alexandera Zvereva 4-6, 6-3, 6-0. Alexander je mlađi brat profesionalca Mische, talentiranog ljevaka kojeg pamtimo i po 0-6, 0-6 protiv Federera ove sezone u Halleu. Ćorić je, unatoč činjenici da je muški turnir za nijansu slabiji od ženskog, dokazao da je u nevjerojatnoj formi. Ovo mu je, računajući dva Futuresa u Turskoj, 15. pobjeda u nizu i prvi Grand Slam finale u karijeri.

Za naslov će morati pobijediti Thanasija Kokkinakisa, grčkog Australca, koji je u drugom polufinalu svladao pobjednika Roland Garrosa, Čileanca Nicolasa Garina. Ćorić, kojem bi ovo također trebao biti oproštaj od juniorskog tenisa, ove je godine igrao dva polufinala Grand Slamova (Australian Open i Roland Garros) te jedan četvrtfinale (Wimbledon).

Linker
08. srpanj 2024 23:38