AFP
WTA MIAMI

Šarapova i Serena u finalu

Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2013. 21:18

Nakon što je Andy Murray, treći igrač svijeta, pobjedom protiv najboljeg hrvatskog reketa Marina Čilića (6-4, 6-3) osigurao polufinale ATP turnira u Miamiju, isto je nešto kasnije učinio i Richard Gasquet...

Francuski tenisač je neobično lako, sa 6-3, 6-3, pobijedio Čeha Tomaša Berdycha, četvrtog nositelja, koji pamti ovaj turnir po dobrome i koji je prije tri godine na ovom mjestu igrao finalni meč.

No, u četvrtak je Gasquet odigrao novi sjajni meč protiv Čeha, te je potvrdio da mu odgovara (5-3 za Francuza u međusobnim susretima). Meč je išao normalnim tijekom do 3-2 u prvom setu za Berdycha, a onda je francuski tenisač napravio nevjerojatni niz od sedam gemova zaredom. Pospremio je prvi set u džep (6-3), te je u drugom imao break prednosti (3-0).

Bio je to kraj za Berdycha jer do kraja meča nije imao prave prilike na suparnički servis, a i igrao je previše nervozno da tog dana naudi sjajnom Gasquetu koji je pogađao iz svih oružja. Deseti igrači svijeta nije izgubio niti jednom servis u ovom četvrtfinalu, a spasio je dvije break-lopte. Koliko je dobro igrao nakon servisa govori i čak 85 posto osvojenih poena nakon ubačaja prvog servisa (29 od 34 poena).

Tako je Gasquet izborio polufinalni meč protiv Murrayja, dok će u drugom polufinalu, podsjetimo, igrati David Ferrer i Tommy Haas.

Kod tenisačica su poznate finalistice, a nakon otkazivanja turnira od strane Viktorije Azarenke finale je logično. Igrat će Serena Williams i Marija Šarapova. Obje su u svojim polufinalima izgubile samo tri gema. Serena je sa 6-0, 6-3 pobijedila četvrtu nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku, dok je Šarapova sa 6-2, 6-1 bila bolja od Srpkinje Jelene Janković.

Serena i Maša će odigrati četrnaesti međusobni meč u finalu Miamija. Amerikanka ima 11-2 u tim ogledima, kao i deset pobjeda protiv Ruskinje zaredom.

ATP Miami, četvrtfinale:

Gasquet (8) - Berdych (4) 6-3, 6-3

Murray (2) - Čilić (9) 6-4, 6-3

WTA Miami, polufinale:

S. Williams (1) - A. Radwanska (4) 6-0, 6-3

Šarapova (3) - Janković (22) 6-2, 6-1

Linker
23. rujan 2024 12:29