AFP
POHVALE OD NAJVEĆEG

Roger Federer: 'Zašto sam izgubio? Jednostavno, Čilić je odigrao perfektno!'

Ovo finale je sjajna stvar za Hrvatsku, Japan, ali i za tenis općenito - kaže Roger
Piše: ArhivaObjavljeno: 07. rujan 2014. 13:43

Roger Federer nakon izgubljenog polufinala nije odavao sliku razočaranog čovjek. Štoviše, veliki Roger je bio potpuno ravnodušan. Priznao je da je i sam bio svjestan da se protiv fantastičnog Čilića malo toga moglo napraviti.

- Zašto sam izgubio? Stvar je vrlo jednostavna - Čilić je igrao nevjerojatno! Istina, možda nisam odigrao najbolji meč, ali bit priče je da je Marin igrao nevjerojatno - rekao je Federer i nastavlja 'bacati bombone iz usta' kada je u pitanju Marin.

- Servirao je fantastično, a s osnovne linije je diktirao ritam. Nisam imao dobar osjećaj, pogotovo nakon prva dva izgubljena seta. Znam da sam se protiv Mofilsa vratio nakon 0-2, ali kako je Marin servirao, već tada sam znao da su mi izgledi minimalni. Naravno, nisam se predavao, napravio sam rani 'break' u trećem setu, ali nažalost, nisam izdržao. Možda je to bio ključni trenutak cijelog meča. Ali bez obzira na sve, velika pohvala Čiliću. Igrao je fantastično.

Roger je priznao da ga je Čilić poprilično iznenadio.

- Nisam očekivao da će doći do finala, ipak on više nije ni tako mlad. Ali njegov napredak u zadnjih nekoliko mjeseci je očit. I možda je dobro za tenis da ćemo imati ovako finale. U svakom slučaju, to je sjajna stvar za Hrvatsku i Japan.

Konačni raspad 'velike četvorke'? Federer se ne slaže.

- To ste slično govorili i nakon Wawrinke i Australian Opena. Pa ste vidjeli što se dogodilo u Parizu i Wimbledonu.

Linker
24. rujan 2024 05:21