DOČEK NA PLESU

POVRATAK MARINA ČILIĆA 'Sad idemo slaviti, a onda ću si priuštiti dva tjedna odmora'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. rujan 2014. 11:39

Marin Čilić vratio je Hrvatsku u elitnu skupinu svjetskog tenisa. Ne samo osvajanjem US Opena, već i pobjedom u petom, odlučujućem meču dvoboja Davis Cupa protiv Nizozemske.

Prvi hrvatski reket očekivano je zamijenio Bornu Ćorića u drugom meču nedjeljnog programa i tamo svladao Thiema de Bakkera. Možda ne u dominantnom stilu, kojim je odigrao završnicu Grand Slama u New Yorku, ali je i takav bio predobar za Nizozemca, koji je također uletio kao zamjena za indisponiranog Igora Sijslinga.

- Bila mi je velika čast i zadovoljstvo ponovo igrati za reprezentaciju. Nakon velikih emocija u New Yorku, ovdje sam doživio nešto sasvim slično. Dobio sam dva meča, vratili smo se u Svjetsku skupinu, a to će našem tenisu biti od velike koristi - komentirao je Čilić po svršetku vikenda u Amsterdamu.

Propustio je petak zbog umora, sjajno ga je zamijenio Mate Delić, u subotu je s imenjakom Draganjom osvojio važan bod u parovima i onda u nedjelju u maniri Grand Slam pobjednika zaključio posao.

- Sada idemo natrag u Hrvatsku, prvo danas u Zagrebu, a onda u utorak i doma u Međugorju proslaviti osvajanje US Opena. A poslije toga idem na dva tjedna, vjerujem, zasluženog odmora - zaključio je deveti igrač svijeta.

Linker
25. rujan 2024 01:25