AFP
ATP MASTERS

POLUFINALE PAROVA U LONDONU Ivan Dodig može postati prvi Hrvat u finalu

Dodig i Melo u polufinalu igraju protiv Kubota i Lindstedta s kojima ove sezone imaju pobjedu i poraz
Piše: ArhivaObjavljeno: 15. studeni 2014. 10:06

Nakon što su iskoristili luksuz da bez rezultatskih posljedica izgube posljednji meč u skupini na ATP finalu , Ivan Dodig i Marcelo Melo danas traže prolaz u svoj prvi finale na završnici sezone.

Ako se u obzir uzmu obje konkurencije, Dodig je još lani izjednačio najbolji uspjeh Hrvata na završnicama, jer Goran Ivanišević je u singlu triput bio vrlo blizu, ali nikada nije stigao do posljednjeg meča sezone. Želi li se DM dvojac boriti za svoj prvi i zadnji naslov u 2014., morat će izbaciti Lukasza Kubota i Roberta Lindstedta.

Korak više nego lani

Poljsko-švedski par na završnicu je upao zahvaljujući osvajanju Australian Opena, s obzirom da po renkingu nisu bili među osam najboljih. Na kraju su kao prvi iz skupine s braćom Bryan osigurali polufinale. Dodig i Melo protiv njih u međusobnim susretima imaju pobjedu iz Barcelone te poraz upravo iz Australije.

- Trebat će nam najbolji tenis da ih izbacimo i napravimo korak više nego prošle godine - upozorava Dodig, koji kao i Čilić osjeća posljedice naporne sezone.

Nakon poraza od Benneteaua i Rogera-Vasselina, otkrio je da ga ponovno bole leđa, zbog kojih su on i Melo u Parizu predali meč 2. kola. Iz kola u kolo u Londonu je sve teže igrati, ali Dodig obećava da će stisnuti zube.

Ne trenira zbog leđa

- Ovdje uopće nisam trenirao, pokušavao sam se 'skrpati' samo da uspijem izdržati mečeve. Leđa su otežavajuća okolnost, ali nadam se da ću pronaći snage za još dva meča i na lijep način okruniti sezonu - kaže 29-godišnji Međugorac.

Ulog nije samo naslov i prestiž, nego i solidan novčani honorar. Dok je svaka pobjeda u skupini nosila 30.000, finalistima će pripasti 76.000, a pobjednicima 226.000 dolara.

Linker
24. rujan 2024 11:19