KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
IZGUBILA I KOSTANIĆ

Petra Martić u New Yorku potvrdila užasnu formu, Balatachi je uzela tek četiri gema

Petra Martić (88. na WTA ljestvici) brzo je okončala nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu, budući ju je u 1. kolu porazila Britanka Elena Baltacha sa 6-2, 6-2
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 30. kolovoz 2010. 20:57

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (88. na WTA ljestvici) brzo je okončala nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu, budući ju je u 1. kolu porazila Britanka Elena Baltacha sa 6-2, 6-2...

U meču koji je trajao tek 65 minuta Martić 27-godišnjoj Britanki, 57. igračici svijeta, nije pružila pravi otpor.

Posebno je sterilna Hrvatica bila na servisu svoje protivnice, te nije kreirala niti jednu break-priliku, dok je svoj početni udarac gubila čak u četiri navrata, po dva puta u svakom setu.

Baltacha je osvojila čak 91 posto poena nakon svog prvog servisa (dobila je 20 od 22 poena), a ukupno je u meču osvojila 21 poen više (55-34).

Tako je Britanka u drugom međusobnom meču uzvratila Martić zbog poraza u 1. kolu ovogodišnjeg izdanja Wimbledona, kada je 19-godišnja Dućanka preokrenula meč nakon zaostatka 6-2 i 4-2 u konačnu pobjedu (2-6, 7-5, 6-3).

Za Martić je ovo bio drugi nastup na US Openu, a prošle je godine zaustavljena u 2. kolu.

Ni druga hrvatska tenisačica koja je nastupila prvog dana US Opena nije uspjela izboriti drugo kolo. Riječ je o Jeleni Kostanić Tošić, koju je pobijedila Izraelka Shahar Peer 6-4, 7-5...

Kostanić Tošić (871. na svijetu) je pružila jako dobar otpor 19. igračici svijeta i 16. nositeljici turnira, ali na kraju je Izraelka imala više koncentracije u odlučujućim trenucima. Hrvatska je tenisačica padala u završnicama setova. Tako je u prvom setu "potonula" nakon vodstva 3-2 (uz break), a u drugom setu je kod vodstva 5-4 propustila realizirati vlastiti servis-gem. Nakon toga je izgubila tri gema u nizu i tu je priči bio kraj.

Ukupno je meč trajao jedan sat i 41 minutu, a u njemu je hrvatska predstavnica gubila svoj servis pet puta, dok je servis protivnici oduzela u tri navrata.

Bio je to drugi međusobni meč između Kostanić Tošić i Peer i druga pobjeda Izraelke nakon susreta na Pattaya Openu iz 2006. godine.

US Open, tenisačice, 1. kolo:

Peer (16) – Kostanić Tošić 6-4, 7-5

Baltacha – Martić 6-2, 6-2

Linker
06. listopad 2024 10:16