ATP MARSEILLE

Novi naslov za Draganju

Splićanin i Finac su u sjajnoj su formi. U finalu su u tri seta svladali Britance Fleminga i Marrayja
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 22. veljača 2015. 16:52

Dok je Ivo Karlović čekao svoj finale u Delray Beachu, jedan se hrvatski tenisač već okitio titulom. Marin Draganja i Henri Kontinen osvojili su drugi ATP naslov u razmaku od dva tjedna.

Nakon pobjede u Zagrebu, hrvatsko-finski dvojac pehare je podignuo i u Marseilleu, gdje su u finalu sa 6-4, 3-6, 10-8 svladali Britance Colina Fleminga i Jonathana Marrayja.

Iako su ukupno osvojili četiri poena manje te imali lošiju statistiku na serivsu, Draganja i Kontinen u ključnim su poenima bili bolje sinkronizirani. Njihov se pobjednički niz tako protegnuo na osam mečeva. Sve dvoboje u Marseilleu dobili su u tzv. “match tie-breaku”, odlučujućem setu koji se igra do deset poena.

Pobjeda im je donijela novih 250 bodova i novčanu nagradu od 31.260 eura. Draganji je ovo treći naslov u karijeri. Osim Zagreba i Marseillea, do kraja je došao i prošle godine u Hamburgu, gdje mu je partner bio Rumunj Florin Mergea.

S Kontinenom je velike rezultate također najavio prošle godine, kada su igrali finala Basela i Metza.

Uz ovakvu formu 23-godišnjeg Splićanina, još je veća šteta što će hrvatska Davis Cup reprezentacija u Kraljevo ići u krnjem sastavu...

Pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji je domaći tenisač Gilles Simon koji je ponovio uspjeh iz 2007. svladavši u finalu sunarodnjaka Gaela Monfilsa s 6-4, 1-6, 7-6 (7-4). Francuzu je to dvanaesti osvojeni turnir u karijeri.

Linker
24. rujan 2024 01:18