AFP
TENISKA LIGA

Novak Đoković izgubio sva tri meča i 'poklonio' premijerni naslov Indian Acesima

Prvi tenisač svijeta odigrao je tri meča i sva tri izgubio, ispada da bi bolja opcija bila da je Čilić nastavio igrati. Slično vrijedi i za ženski singl gdje je zakazala Wozniacki
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. prosinac 2014. 21:00

Micromax Indian Aces su osvojili premijerno izdanje IPTL-a, koje nakon Manile, Singapura i New Delhija završava u Dubaiju u Hamdan Sports Complexu. Indijska ekipa slavila je protiv Manile i zadržala vodstvo, a onda su im Singapur Slammersi omogućili osvajanje trofeja prije posljednjeg, dvanaestog kola kad su nadigrali UAE Royalse.

Za ekipu iz Dubaija zakazali su prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je u shoot-outu izgubio od Tomaša Berdycha, kao i dan prije od Jo-Wilfrieda Tsonge, a još je katastrofalnija bila Caroline Wozniacki koju je 6:1 porazila Daniela Hantuchova na otvaranju. Srećom po Royalse, Goran Ivanišević je vratio meč u egal, jer je istim rezultatom bio bolji od Patricka Raftera.

Odluka o pobjedniku toga dvoboja, ali i cijele lige pala je u sudaru Đokovića i Berdycha. Čeh je odigrao protiv svih prognoza i svladao Srbina, tako da će posljednji dan natjecanja biti revijalnog karaktera. I inače je u Dubaiju nedostajalo gledatelja, tako da se plašimo za danas.

Đoković je odigrao tri meča u IPTL-u i sva tri izgubio u shoot-outu, ispada da bi bolja opcija bila da je Marin Čilić nastavio igrati u singlu. Ipak, ovo je ekshibicija i gledatelji su platili ulaznice da bi vidjeli one najbolje. Isto vrijedi i za ženski singl gdje je Kristina Mladenovic bila učinkovitija od Wozniacki. Kakvu takvu utjehu Royalsi mogu potražiti danas kad igraju protiv Indian Acesa.

Kao pravi kapetan Indian Acesa leđa je podmetnuo Fabrice Santoro. Francuski tenisač s nadimkom Čarobnjak pokazao se kao puno efikasnija opcija od Petea Samprasa, koji se ponaša u stilu "baš me briga". Upravo je Santoro nadigrao Marka Philippoussisa, nanio Australcu prvi poraz u devet susreta, a njegov primjer slijedili su Gael Monfils, Bopanna i Mirza te Ana Ivanović, koji su donijeli uvjerljivo vodstvo (24:12), ali zanimljiva pravila omogućila su Nestoru i Tsongi da zakompliciraju stvari u posljednjem setu.

Nakon 6:3 dobili su još pet gemova prije nego su Bopanna i Monfils prekinuli negativan niz i potvrdili pobjedu Indian Acesa. Pravilo je da se utakmica ne može završiti pobjedom gubitničkog tipa u konačnici nego pobjednici moraju osvojiti gem. Bopanni i Monfilsu trebalo je šest gemova, pa je rezultat na kraju ispao prilično tijesan.

REZULTATI

MANILA - INDIAN ACES 23:28

Philippoussis - Santoro 3:6

Tsonga - Monfils 2:6

Nestor, Flipkens - Bopanna, Mirza 4:6

Flipkens - Ivanović 3:6

Nestor, Tsonga - Bopanna, Monfils 11:4

UAE ROYALS - SINGAPORE 21:23

Wozniacki - Hantuchova 1:6

Ivanišević - Rafter 6:1

Zimonjić, Mladenovic - Hantuchova, Soares 6:4

Čilić, Zimonjić - Hewitt, Kyrgios 3:6

Đoković - Berdych 5:6 (7:8)

POREDAK: Indian Aces 38, UAE Royals 33, Manila 31, Singapore 23.

Linker
23. rujan 2024 05:25