TRI PORAZA HRVATA

Monaco bolji od oporavljenog Čilića, Ćorića izbacio Tomić, Ferrer svladao Dodiga

'Nisam se osjećao potpuno bezbolno, vidi se da je sve skupa malo zahrđalo. Servise nisam mogao udarati punom snagom' - objasnio je Čilić
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. ožujak 2015. 23:36

Tri meča, tri poraza, jedan osvojeni set. To je bilanca crne subote hrvatskih tenisača na Indian Wellsu, gdje su u drugom kolu zaustavljeni Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig.

Čilićev povratak na Tour nakon točno četiri mjeseca pokvario je Juan Monaco, koji je osvajača US Opena svladao sa 6-4, 6-4. Iako je Marin prije nekoliko dana izjavio da više uopće ne osjeća bol, bilo je uočljivo da nelagoda pri serviranju još uvijek nije otklonjena, što je prvi hrvatski reket priznao novinarima nakon meča.

- Nisam se osjećao potpuno bezbolno, vidi se da je sve skupa malo zahrđalo. Servise nisam mogao udarati punom snagom. To je Monacu otvorilo više slobode i prilika jer sam osvojio malo 'besplatnih' poena na servisu - objasnio je Čilić.

Naglasio je da nije htio odustati do zadnjeg poena, a na pitanje kada će vratiti svoju top-formu, odgovorio je:

- Vjerojatno nakon četiri ili pet mečeva. Poslije svakog ću se osjećati sve bolje i bolje. Uvijek kada počinješ, sve te malo boli, ali nisam zabrinut. Tijelo će se brzo naviknuti.

Čilić kaže da „nije od onih igrača koji odmah u prvom meču igraju maksimalno dobro“.

- Bio sam svjestan da ne mogu ovdje doći do nivoa s kojim ću biti zadovoljan. Iskoristit ću sljedećih 10 ili 15 dana da se do Miamija spremim i dostignem razinu na kojoj bih mogao ostvariti prvu pobjedu - dodao je.

Nakon tri uzastopne pobjede u Kaliforniji, niz Borne Ćorića stao je protiv Bernarda Tomića. U okršaju dvojice pulena istog menadžera, Australac je bolje servirao i slavio sa 6-3, 6-4. Tomić je spasio sve tri break lopte, imao 75 posto ubačaja prvog servisa te devet aseva.

Ivan Dodig imao je najtežeg suparnika i pružio najbolji otpor, ali također morao potpisati ispadanje. Protiv Davida Ferrera vodio je 1-0 u setovima, dogurao sve do tie-breaka trećeg, u njemu vodio 3-1, no tu je ostao bez goriva. Španjolac je nakon dva sata i 42 minute iskoristio četvrtu meč loptu za svoju već 19. pobjedu sezone. U sljedećem će kolu Ferrer i Tomić igrati međusobno.





ATP Masters 1000 Indian Wells

2. kolo: Monaco - Čilić 6-4 6-4,

Tomić(32) - Ćorić 6-3 6-4,

Ferrer(8) - Dodig 4-6 6-1 7-6(6).

Linker
23. rujan 2024 23:32