Ronald Gorsic / CROPX
ZAVRŠNICA SEZONE

MASTERS U LONDONU Marin Čilić u skupini s Đokovićem, Berdychom i Wawrinkom

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 03. studeni 2014. 17:24

Osmijeh kojim zrači nakon osvajanja US Opena još uvijek mu ne silazi s lica. Marin Čilić je dobrim raspoloženjem zarazio skromnu sobicu u kojoj se uoči odlaska na ATP World Tour Finals (9. - 16. studeni), u običnom puku poznatiji kao Masters. Teško da mu je i kasniji ždrijeb skupina mogao pokvariti stanje uma iako nije prošao po njegovoj želji.

Zazivao je skupinu s Federerom 'prvi meč igram protiv prvog nositelja pa bih radije njega jer sam ga posljednji put pobijedio', ali zapao ga je Đoković...

- Volio bih da sam ga izbjegao.

Nije, a u skupini A s njima su još Stan Wawrinka i Tomaš Berdych.

- Uh, skupina bombardera, otelo se Čiližu nakon što je saznao imena suparnika.

- Đoković je i dalje u izuzetno jako dobroj formi i to že mi biti najteži meč. Wawrinka je ove godine oba puta igrao vrhunski protiv mene, ali se nadam da že mi igranje u dvorani pomoći da pronađem put do pobjede. Berdych je također u dobroj formi, ali vjerujem da mogu izboriti polufinale. Moja prednost bit će i svježina (jedino je Wawrinka odigrao manje mečeva nakon US Opena, ali je uglavnom gubio, nap. a.). Velika je stvar biti svjež na kraju sezone.

Budući suparnik Berdych je jedini koji je ove godine pobijedio Čilića u dvorani. Bilo je to u finalu Rotterdama.

- Sezona s jednim porazom u dvorani me puni samopouzdanjem, ali sam svjestan da će svaki meč u Londonu biti veći zalogaj od ovih koje sam pobijedio. Ipak, taj mi podatak puno pomaže.

Kako god bilo, Čilić se sprema uživati u Londonu. Plasman na Masters smatra svojim drugim najvećim uspjehom u karijeri. Prvi je, naravno, osvajanje US Opena.

- Slijedi poslastica, najljepša kruna sezone, i želim je završiti s lijepim rezultatom. Prelijep je osjećaj prvi put biti među osam najboljih u godini. Šteta što se više ne igra na singl terenu kao devedesetih, ali znam da će u O2 areni svaki meč biti popunjene tribine i teško da može postojati ljepši osjećaj.

Potvrda da s velikim ambicijama putuje u London dala se naslutiti i po tome kako je u ponedjeljak proveo jutro.

- Škalja me misao da sezonu završim na petom mjesto, bilo bi to baš lijepo, a mogao bih biti i četvrti. Baš sam jutros gledao ljestvicu i, na žalost, svi oko mene su dobro odigrali i malo mi pobjegli. Do sljedećeg US Opena bih trebao ući među četiri ili pet na svijetu.

Marin Čilić svoj će prvi nastup na ATP "mastersu" tenisača u Londonu imati u ponedjeljak, 10. studenoga od 21 sat po hrvatskom vremenu, a suparnik će mu biti prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković, odlučeno je na ždrijebu održanom u ponedjeljak.

Čilić i Đoković svrstani su u skupinu A zajedno s Čehom Tomašom Berdychom i Švicarcem Stanislasom Wawrinkom, koji će svoj susret igrati u ponedjeljak od 15 sati. U skupini B, u kojoj će se susreti 1. kola igrati u nedjelju 9. studenoga, natjecati Švicarac Roger Federer, Britanac Andy Murray, Japanac Kei Nishikori i Kanađanin Miloš Raonić. U 1. kolu skupine B igrat će Murray - Nishikori (15 sati) i Federer - Raonić (21 sat).

Skupina A: Đoković, Wawrinka, Berdych,Čilić

Skupina B: Federer, Nishikori, Murray, Raonić

Dodig i Melo izbjegli skupinu s braćom Bryan

U svom drugom nastupu na ATP World Tour finalu parova, Ivan Dodig i njegov brazilski partner Marcelo Melo, za mjesto u polufinalu borit će se u skupini B protiv parova Nestor - Zimonjić, Benneteau - Roger-Vasselin i Granolers - Lopez.

U skupini A su najbolji par svih vremena braća Bryan, Peya - Soares, Rojer - Tecau i Kubot - Lindstedt.

U svom prvom nastupu Dodig i Melo su prošle godine stigli do polufinala, gdje su poraženi od kasnijih pobjednika Španjolaca Davida Marrera i Fernanda Verdasca koji se nisu kvalificirali za ovogodišnji završni turnir.

ŽDRIJEB ATP WORLD TOUR FINALA PAROVA

Skupina A:

1. Bob Bryan/Mike Bryan (SAD)

3. Alexander Peya/Bruno Soares (Aut-Bra)

5. Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Niz-Rum)

8. Lukasz Kubot/Robert Lindstedt (Polj-Šve)

Skupina B:

2. Daniel Nestor/Nenad Zimonjić (Kan-Srb)

4. Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (Fra)

6. Marcel Granollers/Marc Lopez (Špa)

7. IVAN DODIG/MARCELO MELO (HRV-BRA)

Linker
24. rujan 2024 13:23